Piyasalarda dananın kuyruğu kopuyor! Her şey bir anda olacak! 3 Mayıs’tan sonra…

Piyasalarda dananın kuyruğu kopuyor! Her şey bir anda olacak! 3 Mayıs’tan sonra…

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle kapalı olan piyasalarda ilk işlem günü hakkındaki değerlendirmeler altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Mayıs ayında her şey değişecek. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları…

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Mayıs ayının ilk gününde piyasalarda işlem yapılmadı. 2 Mayıs Salı günü açılan piyasalar hakkındaki ilk değerlendirme İslam Memiş’ten geldi. Mayıs ayının kritik olduğunu belirten uzman isim hem Türkiye'de hem de yurt dışında büyük değişiklikler yaşanacağının altını çizdi. "Mayıs ayında dananın kuyruğu kopacak" ifadeleri ile dikkat çeken Memiş, büyük hareketin nedenlerini de sıraladı. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları…


HEM SEÇİM HEM FAİZ KARARI

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimleri işaret eden Memiş, aynı zamanda 3 Mayıs'ta açıklanacak FED faiz kararına da değindi. ABD Merkez Bankası'nın 25 baz puan faiz artırımı yapmasını beklediğini belirten İslam Memiş, Çarşamba gününe kadar piyasalarda herhangi bir hareketlilik olmayacağını söyledi. Bu durumun en büyük nedeninin dar bant aralığına sıkışan finansman enstrümanları olduğunu belirten Memiş, 3 Mayıs'ta açıklanacak FED faiz kararlarının ardından her şeyin çözüleceğinin altını çizdi.

islam-memis-aciklama.jpg

FED KARARLARI PİYASAYI NASIL ETKİLEYECEK?


FED tarafından alınacak karar doğrultusunda dolarda ya düşüş ya da yükseliş görüleceğini ifade eden Memiş, dolar için 103 seviyesini işaret etti. İslam Memiş, "Eğer dolar uçuşa geçerse bir ay boyunca diğer tüm enstrümanlar düşüş trendine girer" ifadelerini dile getirdi. Dolar karşısındaki enstrümanlara giriş yapmak için son fırsat olduğunun altını çizen Memiş, "Ons altın 1930 dolar, ons gümüş 23,80 dolar, euro dolar paritesi 1,0750, dolar endeksi 103 puan, brent petrol 75 dolar, bitcoin 25 bin 500.” rakamlarını telaffuz etti.

fed-karar.jpg

Öngörüsünün gerçekleşmemesi ve doların yükselmemesi durumunda diğer enstrümanların zirve yapacağına değinen Memiş, Mayıs ayında görülebilecek tahminleri açıkladı. Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin baştan aşağı değişeceğini ifade eden İslam Memiş, borsada öngördüğü düşüşlerin gerçekleştiğini söyledi. Orta ve uzun vadede çok güzel fırsatlar sunduğunu ifade eden uzman isim, Borsa İstanbul'da Mayıs ayında 4.500 ile 4.800 rakamlarının görüleceğini aktardı. Haziran sonrası için 6 puanı işaret eden Memiş, dolar/TL kuru ve borsa kaderinde seçim sonuçlarının önemli bir etkisi olacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN