Piyasaları alevlendiren dolar tahmini! Dev kurumdan flaş açıklama: 1 dolar yıl sonunda bakın kaç TL olacak

Piyasaları alevlendiren dolar tahmini! Dev kurumdan flaş açıklama: 1 dolar yıl sonunda bakın kaç TL olacak

Son dakika haberine göre, dolar/TL kuruyla ilgili dikkat çekici bir tahmin açıklandı. Yapılan açıklamada, doların yükseleceği ve düşeceği seviyelerin net olarak verildiği belirtildi. Ayrıntılar haberimizde...

Son dakika haberine göre, dolar/TL kuruyla ilgili dikkat çekici bir tahmin açıklandı. Yapılan açıklamada, doların yükseleceği ve düşeceği seviyelerin net olarak verildiği belirtildi.

Son dakika gelişmesine göre, Societe Generale tarafından yapılan açıklamada dolar/TL paritesindeki carry pozisyonlarından yüzde 10 kar hedeflenerek kısa pozisyon açılması önerisinde bulunuldu. Raporda, 22 Haziran'da yapılacak politika faizi toplantısında 650 baz puanlık bir faiz artışıyla faizlerin yüzde 15 seviyesine çıkarılması ve Temmuz ile Ağustos aylarında da faiz artışı beklendiği ifade edildi.

Societe Generale'ın baş CEEMEA stratejisti Marek Drimal imzalı rapora göre, yaz sezonunda artan turist gelirlerinin dış dengeyi iyileştireceği ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın bazı ortodoks politikalara dönme ihtimalinin yükselmesiyle liranın carry cazibesinin artacağı öngörüsüne yer verildi.

TÜRK LİRASI'NIN DEĞER KAZANMASI BEKLENİYOR

tl

Drimal, yakın vadede Türk lirasının forward sözleşmelerinde daha güçlü bir performans sergilemesini beklediğini belirtirken, Dolar/TL paritesi için 20,88 seviyesinden kısa pozisyon açılmasını ve 23 seviyesinden zarar-kes yapılmasını önerdi.

Raporda ayrıca, ilerleyen aylarda dolar/TL paritesinin kademeli olarak düşeceği ve üçüncü çeyrek sonunda 21.50 TL seviyesine gerileyeceği öngörüldü. Faiz artışlarıyla birlikte Türk lirasının değer kazanacağı vurgulandı.

Şu anda 8.5 seviyesinde olan politika faizinin, her ay yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarının ardından artırılması bekleniyor. 22 Haziran'da 650 baz puanlık bir artış öngörülürken, Temmuz ve Ağustos aylarında da 500'er baz puanlık faiz artışı beklendiği belirtildi. Bu artışlarla birlikte politika faizinin üç ay içinde yüzde 25 seviyesine çıkarılması hedefleniyor.

Son dakika bilgilerine göre, dolar kuru şu anda 21 lira 25 kuruş seviyesinde işlem görürken, euro 22 lira 92 kuruş seviyesinde bulunuyor. Gram altının ise 1330 lira olduğu bildirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın politika faizi belirlenecek toplantısı ise 22 Haziran Perşembe günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek ve faiz kararı açıklanacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN