Piyasaları tutabilene aşk olsun! Dolar 20 TL, Euro 22 TL’ye dayandı! Altın fiyatlarının yanından geçilmiyor

Piyasaları tutabilene aşk olsun! Dolar 20 TL, Euro 22 TL’ye dayandı! Altın fiyatlarının yanından geçilmiyor

Türkiye'deki en büyük problemlerden biri de TL'deki değer kaybı olarak görülürken seçimlerin ardından yatırım araçları da tırmanışa geçti. Dolar 20 TL’nin üzerine çıkarken euro, altın fiyatları da rekora koşuyor. İşte piyasalardaki son durum…

Türkiye'nin kaderini belirleyen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından piyasalarda da hareketli dakikalar yaşanmaya başladı. Pandemi krizinden sonra atağa geçen piyasaları durdurabilene aşk olsun. Seçimlerin ardından piyasalarda yeni bir atak görüldü. Yükselmeye devam eden dolar/TL kuru 20 TL'nin üzerine çıktı. Euro ve altın fiyatlarının artması da vatandaşı çileden çıkardı. İşte piyasalardaki son durum…

DOLAR ATAĞA GEÇTİ

Uzun süredir 20 TL seviyesine çıkması beklenen doların 30 Mayıs 2023 itibarıyla 20 TL'nin üzerine çıktığı görüldü. Dolar fiyatlarındaki yükseliş tüm piyasayı etkilerken son birkaç gündür rakamların 19,98 rakamlarında olduğu görüldü. Birkaç kez 20 TL'yi gören dolar bugün itibarıyla 20 TL'nin de üzerine çıktı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın dolar rezerv tahminleri kapsamında dolar fiyatlarının yılsonunda 24 TL'ye ulaşacağı bildirildi. Resmi veriler doğrultusunda doların yılsonunda 24 TL'nin üzerinde yer alması bekleniyor.

dolarlar.jpg

EURO GERİ DURUR MU?


Piyasaların hareketlenmesi ile birlikte sadece dolar değil Euro'da atağa geçti. Rusya Ukrayna Savaşı'nın etkisi altında olan euro her yeni günde yeni bir yükseliş trendi ile karşımıza çıkmaktadır. Euro/ TL paritesine baktığımızda bugün itibariyle yüzde 0,93'lük bir artış görülürken rakamların da 21,7105 TL'ye ulaştığı görülmektedir.
Bir önceki kapanışını 21,5732'den yapan euro şimdilerde 21,7620 TL olarak ekranlara yansıtıyor. Euro paritesinde görülen yükselişin 22 TL bandına doğru çıktığı görülmektedir.
euro.jpg

ALTIN FİYATLARI DA YÜKSELDİ

Euro ve dolar fiyatları yükselirken altın fiyatları da dolara bağlı olarak yükseliş trendine geçti. Gram altın fiyatları bugün itibariyle 1.257,90 TL'den alınırken satış fiyatı ise 1.258,10 TL olarak görüldü. Çeyrek altın alış fiyatı bugün 2012, 63 TL olarak görülürken satış fiyatı ise 2.056,99 TL olarak açıklandı. Gram altın fiyatları da yükselmeye devam ederken uzmanlar gram altın fiyatının 1300 TL'ye ulaşacağını öngörüyor.

altin-fiyatlari.jpg​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN