Politika faizi yüzde 14 ama... Her 100 dolarlık borcun yüzde 43'ü faize gidiyor

Politika faizi yüzde 14 ama... Her 100 dolarlık borcun yüzde 43'ü faize gidiyor

Hükümetle muhalefet arasında 'faiz yanlısı, faiz karşıtı' tartışmaları sürerken, Türkiye'nin önümüzdeki 12 ayda ödeyeceği borcun ne kadarının faize gideceği de belli oldu. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı Kadıoğlu 'Faiz'e karşıyız' diyen hükümetin önümüzdeki 12 ay içinde ödeyeceği her 100 doların borcun yüzde 43'ünübn faize gideceğini söyledi. Kadıoğlu “12 aylık süreçte ödenecek 13.2 milyar dolar borcun 5.7 milyar doları faize gidecek” dedi.

Dünyada ABD, Avrupa dahil dev ekonomiler yaşanan ekonomik daralmalar ve enflasyon nedeniyle faizi artırımına giderken Türkiye Merkez Bankası'nın politika faizinin son aydan beri yüzde 14'te tutması tartışılmaya devam ediliyor. Zira ekonomistler ve OECD yetkilileri bile ekonomik güvenin sağlanması için faiz artırımının gerekli olduğunu ifade ediyor.

Hükümet ile muhalefet arasında 'faiz yanlısı' ve 'faiz karşıtı' tartışmalar sürerken İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı Özcan Kadıoğlu, başka bir konuya dikkat çekti. Kadıoğlu Türkiye'nin önümüzdeki 12 aylık süreçte ödeyeceği borcunun ne kadarının faizden kaynaklandığını açıkladı.

54a.jpg

Kadıoğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı grafikli paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“'Faize karşıyız' diyen hükümetin önümüzdeki 12 ay içinde ödeyeceği her 100 dolar borcun ne kadarı faize gidecek. Önümüzdeki 12 aylık süreçte ödenecek 13.2 milyar dolarlık borcun 5.7 milyar doları faize gidecek. Bir başka ifade ile ödeyeceğimiz borcun yüzde 43'ü faiz ödemesi olacak.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN