Prof. Dr. Babuşçu MB’nin ve iktidarın hesabındaki farka dikkat çekti: 3 yıllık hedef ne kadar gerçekçi?

Prof. Dr. Babuşçu MB’nin ve iktidarın hesabındaki farka dikkat çekti: 3 yıllık hedef ne kadar gerçekçi?

Prof. Dr. Şenol Babuşçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Orta Vadeli Program'ı açıklamasının ardından sosyal medya hesabından Merkez Bankası’nın ve iktidarın hesabındaki enflasyon farkına dikkat çekti. Babuşçu, "40 gün sonra enflasyon tahmini değiştiriliyorsa 3 yıllık OVP hedefleri ne kadar gerçekçi? Sizce hedefler tutturulabilir mi?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program’ın (OVP) detaylarını açıkladı. Orta Vadeli Program’da ekonomide 3 yıllık yol haritasında büyüme ve enflasyon hedefleri ve dolar tahmini yer aldı. 2023 yılı enflasyon tahminini % 65 olarak açıklanırken 2026'da ise tek haneye düşürülmesi hedeflendi.

Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından Merkez Bankası’nın ve iktidarın hesabındaki enflasyon farkına dikkat çekerek, "40 gün sonra enflasyon tahmini değiştiriliyorsa 3 yıllık OVP hedefleri ne kadar gerçekçi? Sizce hedefler tutturulabilir mi?" diye sordu.

Babuşçu'nun paylaşımı şu şekilde:

"-Merkez Bankası 2023 yılı enflasyon tahminini % 58 olarak açıkladı. (27 Temmuz 2023) -Hükümet Orta Vadeli Program'da 2023 yılı enflasyon tahminini % 65 olarak açıkladı.(6 Eylül 2023) Yaklaşık 40 gün sonra enflasyon tahmini değiştiriliyorsa 3 yıllık OVP hedefleri ne kadar gerçekçi? Sizce hedefler tutturulabilir mi?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN