PTT’ye giden %50 zamlı ödemesini alıyor! 4 bin 196 TL tutarında… O kişilere ödeme yapılacak! Başvuru yapmayı unutmayın

PTT’ye giden %50 zamlı ödemesini alıyor! 4 bin 196 TL tutarında… O kişilere ödeme yapılacak! Başvuru yapmayı unutmayın

Şubat ayı ile birlikte yapılan ödemeler de yakından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri hesapları tanımlandı. Şubat ayı ödemeleri hesaplara yatırılmaya devam ediyor. PTT'ye giden 4196 TL tutarındaki ödemeleri cüzdanına koyuyor. O şartları sağlayan ödemeleri alacak. İşte ödeme detayları…

Ocak ayı itibarıyla sosyal yardım ödemeleri tamamlanırken Şubat ayında yapılacak ödeme detayları da merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaşlı ve engelli aylıkları, Evde bakım maaşları, sosyal ve ekonomik desteklere %50'ye yakın zam yapıldığını açıkladı. Bakan Göktaş tarafından yapılan Açıklama ile birlikte şubat ayının ilk günlerinden itibaren zamlı ödemelerin hesapları tanımlandığı belirtildi. Ay sonuna doğru yaklaştıkça ödeme detayları da gelmeye devam ediyor. Bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyurular ile Şubat ayı ödeme detayları da açıklanıyor. İşte ödeme detayları…

%50 ZAM YAPILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelere %50 zam yapılırken Şubat ayı ortalarında yapılacak ödeme miktarları da belli oldu. Yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri hesapları yatırılırken %50 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylıklarının 2.811 TL'den 4196 TL yükseldiği belirtildi. 1385 TL zamlı olarak hesaplara tanımlanan ödemeler kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş şu ifadeleri kullandı:

paralarr.jpg

“Sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artış oldu. Bu doğrultuda yaşlı aylığı 2.348 TL’den 3.504 TL’ye yükselirken, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1.874 TL’den 2.797 TL’ye çıktı. Yine yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıkları da 2.811 TL’den 4.196 TL’ye yükseldi”

ÖDEMELER HESAPLARI TANIMLANIYOR

Yaşlı ve engelli aylığının yanı sıra evde bakım maaşı, Aile Destek paketi gibi ödemelerin de önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde hak sahiplerine ulaştırılması bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamaları takip ederek ödeme detaylarını öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN