Rakamı duyan dolar almaya koşuyor! Ünlü yatırım uzmanının dolar tahminini uykuları kaçırıyor

Rakamı duyan dolar almaya koşuyor! Ünlü yatırım uzmanının dolar tahminini uykuları kaçırıyor

Orta Doğu'da başlayan İsrail ve Hamas güçleri arasındaki çatışmalar küresel piyasaları tedirgin etmiş durumda. Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken döviz fiyatları yükselişine devam ediyor. Dolar kuru 27.90 TL'ye kadar yükselirken yatırımcılar 'Dolar daha da yükselecek mi? Dolar 30 TL'yi aşacak mı?' sorularını araştırmaya başladı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarda beklediği yeni seviyeyi duyurdu. Rakamı duyan dolar almaya koşuyor! Tarih vererek uyardı, aman dikkat!

Dolar kuru ile ilgili flaş gelişme! İsrail ile Hamas arasında başlayan savaş küresel piyasaları tedirgin etmiş durumda. Dolar ve altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken gözler ekonomistlerin açıklamalarına çevrildi. Yatırımcılar 'Dolar yükselişine devam edecek mi? Dolar 30 TL'yi aşacak mı?' sorularını araştırırken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolarla ilgili kritik uyarı geldi. Doların rekor kıracağı tarihi açıklayan Geçer, rakam vererek uyardı. Rakamı duyan dolar almaya koşuyor! O tarihte dolarda dananın kuyruğu kopacak! İşte Selçuk Geçer'in dolarda beklediği yeni rekor seviye...

hghghg-2023-10-17t102352-023.jpg

DOLAR KAHİNİNDEN KORKUTAN UYARI: RAKAMI DUYAN DOLAR ALMAYA KOŞUYOR

Küresel piyasalarda yaşanan son dakika gelişmelerini değerlendiren Selçuk Geçer, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım kararları dolar kurunu tetikleyeceğini ve bunun Türk Lirası üzerinde olumsuz etkiler bırakacağını belirtti. ABD'de işsizlik rakamlarının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesiyle Fed'in faiz artırımlarına devam edeceğini ifade eden Geçer, Dolar\TL'de yukarı yönlü atakların yaşanacağını söyledi.

ghhghg-2023-10-17t102328-789.jpg

Altın fiyatlarında önce geçici bir gerileme, ardından yukarı yönlü hareketlerin yaşanacağını belirten Selçuk Geçer, Euro/dolar paritesinde ise euro lehine hareket beklediğini, paritenin 1'in altına gerileyebileceğini söyledi.

45 TL OLACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

Şu an için mevcut dolar kurunun Türk Lirası açısında yüksek olduğunu ifade eden Selçuk Geçer, bu durumu dengelemek için dolar kurunun 45 TL üzerine çıkması gerektiğini ifade etti. Geçer'e göre kurdaki yükseliş kaçınılmaz olup, 2024'ün ilk çeyreğinde rekor seviyelere ulaşabileceğini ancak sonrasında doğru ekonomik adımlarla durdurulabileceğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN