Rakamı duyan döviz bürosuna koşuyor! Selçuk Geçer'in dolar tahmini dövizi olmayanın uykularını kaçırıyor

Rakamı duyan döviz bürosuna koşuyor! Selçuk Geçer'in dolar tahmini dövizi olmayanın uykularını kaçırıyor

Döviz kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Seçimlere 17 gün kala doların nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar ne zaman alınır, ne zaman satılır?' sorularını araştırıyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den uykuları kaçıracak dolar açıklaması geldi. Rakamı duyan döviz bürosuna akın ediyor. O tarihte dolar 35-40 lira olacak! İşte detaylar haberimizde...

Dolar tahminleri ile sık sık gündeme gelen ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den bomba bir tahmin geldi. Seçimlere sayılı günler kala döviz kurunda hareketli saatler yaşanırken yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar ne zaman alınır?' sorularını araştırıyor. Selçuk Geçer'den yeni bir dolar tahmini geldi. Rakamı duyan döviz bürosuna koşuyor. O tarihte dolar 35-40 seviyelerini aşacak. Uykuları kaçıran tahmin! İşte Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini ve son dakika gelişmeleri...

ghhggh-35.jpg

DÖVİZ ALIM SATIMLARINDA FARK 2 TL'Yİ AŞTI

Dolardaki yükselişin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Selçuk Geçer, "kur korumalı TL vadeli mevduat" hesaplarının işe yaramadığını ifade etti. Yükselişlerin birçok etkenden kaynaklandığını ifade eden Geçer, bankalardaki Döviz alım satım arasındaki farkın da 2 TL'ye ulaştığını söyledi. Bu yöntemi hemen hemen tüm bankaların kullandığını ifade eden Geçer, vatandaşların alım işlemlerinde 2 TL fark ödemek durumunda kaldığını söyledi.

hghghghg-65.jpg

Dövizdeki bu artışın farklı fiyatlanmanın nedeni olduğunu aktaran uzman isim, en büyük sebebin iktidar temsilcilerinin vaatleri olduğunu vurguladı. Görülen bu durumun İkinci nedeni olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kasasının boş olması gerekçesine öne süren Selçuk Geçer, Türkiye'de devalüasyon tehlikesi olduğunu aktardı.

"KORKUNÇ BİR DÖVİZ SIKIŞMIŞLIĞI VAR"

"Korkunç bir döviz sıkışmışlığı var" diyen Selçuk Geçer, piyasalar hakkında korkunç uyarılarda bulundu. Döviz ihtiyacının bir türlü karşılanamadığını ifade eden Geçer, yurtdışından uzun vadeli borç bulunamadığının altını çizdi. Maliyetlerin yükseldiğini aktaran Geçer, Türkiye'de hem risk priminin arttığını hem de kredi puanlarının çok düştüğünü dile getirdi.

ghghhghg-15.jpg

Yabancı kaynakların Türkiye'ye borç vermek istemediğini ifade eden Geçer, dövizde ciddi sorunların ortaya çıktığını söyledi. Selçuk Geçer, "Kısa vadeli borçlarımız her ay artmaya, rekor kırmaya devam ediyor. Öbür taraftan dış ticaret ve cari açığımız kontrolden çıkmış durumda. Bu ciddi bir ödemeler dengesizliğine işaret ediyor" dedi.

RAKAMI DUYAN DÖVİZ BÜROSUNA KOŞUYOR

'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorusuna yanıt veren ünlü ekonomist, beklediği yeni seviyeyi açıkladı. Dolarda yükseliş trendinin devam edeceğini belirten Geçer, şunları söyledi:

"Şu anki endişemiz şu; dolar kuru karaborsaya düşebilir ve bu makaslar daha da açılabilir. Bu da önümüzdeki dönemde makro ekonomik sıkıntılar hele hele bu karaborsa ortamı nedeniyle kaçınılmaz bir devalüasyon işaret edebilir. İyi ihtimal 35-40 lira, kötü ihtimal kontrolden çıkıp aynı 5 Nisan 1994'te olduğu gibi katlanarak artabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN