Rakamı duyan kuyumcuya koşuyor! Gram altında yeni rekor... Bu akşam 7'den önce alan aldı yoksa...

Rakamı duyan kuyumcuya koşuyor! Gram altında yeni rekor... Bu akşam 7'den önce alan aldı yoksa...

Altın hız kesmeden yükselmeye devam ediyor! Rakamı duyan kuyumcuya koşuyor! Gram altında yeni rekor... Altın almak isteyenler için son tren! Bu akşam 7'den önce alan aldı yoksa...

Son dönemde, jeopolitik belirsizliklerin etkisiyle altın fiyatlarında dikkate değer bir yükseliş gözlemleniyor. Ons altın, 2,5 ayın en yüksek seviyelerine yakın işlem görüyor, gram altın ise ons altın ve dolar/TL'deki artışın etkisiyle tarihi zirvesini yeniledi.

ONS ALTIN 2,5 AYIN ZİRVESİNDE

altin-ne-kadar-altin-fiyati-altinin-onsu.webp

Bu artışta, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların büyümesi ve bölgesel yayılma endişelerinin etkisi büyük. Bu endişenin etkisiyle yatırımcılar ‘güvenli liman’lara yönelmeye devam ediyor. Dünkü işlemlerde ons altın, 1962 dolara kadar tırmanarak 2,5 ayın zirvesine ulaştı ve bugün de 1950 dolar civarında işlem görüyor. Teknik analizler, 1970 ve 1990 dolar seviyelerinin direnç, 1940 ve 1920 dolar seviyelerinin ise destek olarak belirlendiğini gösteriyor.

GRAM ALTIN TARİHİ REKORUNU KIRDI

16632264-728xauto.webp

Altının gram fiyatı ise ons altın ve dolar/TL'nin değerine bağlı olarak belirleniyor. Gram altın, 1787 liraya kadar yükselerek tarihi rekorunu kırdı ve şu an itibarıyla yüzde 0,35 artışla 1757 lira seviyelerinde işlem görüyor.

YENİ REKORLAR KAPIDA

Bugün piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın New York Ekonomi Kulübü'nde yapacağı ekonomik görünüme ilişkin açıklamaları takip edecek. Açıklama Türkiye saatiyle 19:00'da olacak. Powell'ın yapacağı açıklamaların altın fiyatlarında yeni rekorlara yol açması bekleniyor.

Para piyasalarında ise gelecek ay politika faizinin sabit kalması öngörülüyor, ancak sonraki iki toplantıda faiz artışı beklentileri güçleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN