Ramazan geldi fiyatlar belirlendi! Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir! O fiyattan satılacak

Ramazan geldi fiyatlar belirlendi! Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir! O fiyattan satılacak

Ramazanın vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan pide fiyatları için rakamlar belirlendi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ankara ve İstanbul'da 250 gramlık pide fiyatını o rakamdan satışa çıkarılacağını duyurdu.

Ramazan ayının simgesi olan Ramazan pideleri de sofralarda yerini almak için gün sayıyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Ankara ve İstanbul'da pide fiyatlarına ne kadar olacağını açıkladı.

PİDE FİYATLARI BELLİ OLDU

Federasyon Genel Merkezinde il bazında alınan kararlara değinen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan pidesi ve ekmek fiyatları için değerlendirmelerde bulundu.

ramazan-pidesi-2.jpg

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında pidenin kilogram fiyatının azami 33,5 TL olduğunu belirten Balcı, bu yıl pidenin azami kilogram fiyatına 60 TL olduğunu açıkladı. İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gram Ramazan pidesinin 15 TL'den satılacağını belirten Balcı, İzmir'de 300 gramlık pidenin 18 TL'den satılacağını belirtti.

Balcı, “Bunun yanında esnafımız, 330 gram pideyi 20 lira veya 500 gram pideyi 30 lira olarak vatandaşın talebine göre üretebilir. Her il ve ilçede odalarımız kendi maliyet hesabını yaparak ilgili esnaf odaları birliğinden fiyat alacak. Dolayısıyla, coğrafi yapıya ve vatandaşımızın arzusuna göre değişik gram ve fiyatlarda pide üretilecektir." sözlerini dile getirdi.

ramazan-pidesi-3.jpg

60 TL'Yİ AŞMAYACAK

Türkiye'nin hiçbir yerinde pidenin kilogram fiyatının 60 TL'nin üzerinde olmayacağını ifade eden Balcı, ekmek fiyatlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Geçen sene ekmeğin kilogram fiyatının 35,5 TL olarak sofralarda yer aldığını aktaran Halil İbrahim Balcı, bu yıl ekmeğin azami kilogram fiyatını 40 TL olduğunu söyledi.

ramazan-pidesi-fiyat.jpg

İşçilik ve 10 işletme giderlerini de hesaba katılması ile birlikte bu yılın başında ekmeğe gelen zam oranının %14 ile sınırlandırıldığını aktaran Balcı, ekmekle ilgili herhangi bir fiyat değişikliğinin gündemde olmadığını söyledi.

Türkiye'nin ve Tüm Müslüman alemine Ramazan ayını kutlayan Balcı, Gazze'de Filistin halkına yönelik yapılan zulmün de son bulması temennisinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN