Rekabet Kurulu 14 firmaya soruşturma açtı

Rekabet Kurulu 14 firmaya soruşturma açtı

Rekabet Kurulu, Türkiye'deki refrakter malzemeleri üreticilerinin fiyatlarını birlikte artırdıkları iddiasıyla beş firmayı, yeniden satış fiyatı tespitinde bulundukları gerekçesiyle de altı firmayı ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma açtı.

Rekabet Kurumu, Türkiye'de refrakter (ateşe dayanıklı) malzemeleri üreticilerinin fiyatlarını birlikte artırarak rekabetle ilgili kanunu ihlal ettikleri iddiasıyla Asmaş Ağır Sanayi Malzemeleri İmal ve Tic. AŞ, Daussan Refrakter AŞ, Haznedar Durer Refrakter Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Kümaş Manyezit Sanayi AŞ, Piromet Pirometalurji Malzeme Refrakter Mak. San. ve Tic. AŞ ile Remsan Refrakter Malzeme San. ve Tic. AŞ hakkında soruşturma açtı. Ayrıca, yeniden satış fiyatı tespitinde bulunarak ilgili kanunu ihlal ettikleri gerekçesiyle 5 firmaya daha soruşturma açıldı.

Adana, Antalya ve Gaziantep'te faaliyet gösteren ERY Motors-Eray Ersan, Özgen Gallery ve Canatar Auto için de rekabete ilişkin kanunu ihlal etikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Rekabet Kurumu, haksız fiyat artışlarının ve rekabete aykırı davranışların önüne geçmek için çalışmalarına devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN