Reklam Kurulu'ndan aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara 24 milyon lira ceza

Reklam Kurulu'ndan aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara 24 milyon lira ceza

Yılın ilk iki ayında haksız uygulamalara kesilen cezalar belli oldu. Takviye edici gıda reklamları raporu yayınlandı. Reklam Kurulu, 185 adet dosyadan 157’sini mevzuata aykırı buldu. Kurul, bununla birlikte toplam 24 milyon 16 bin 573 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Reklam Kurulu bu yılın ilk iki ayında toplam 345 adet dosya hakkında görüş ve değerlendirmelerde bulundu. Reklam Kurulu’nun 13 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen 342 sayılı toplantısında, tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklamlar ile haksız ticari uygulamalar incelendi.

Reklam Kurulu'nun bu ayki toplantısında görüşülen 185 adet dosyadan 157’si mevzuata aykırı bulunurken söz konusu reklam ve ticari uygulamalar hakkında durdurma cezası ile birlikte toplam 24 milyon 16 bin 573 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

REKLAMLAR MERCEK ALTINDA

Toplantının ana gündemini tüketicilerin sağlığını ilgilendiren reklamlar oluşturdu. Takviye edici gıda reklamları mercek altına alındı. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Yılı Takviye Edici Gıda Reklamları Raporu’nda; takviye edici gıdalara ilişkin düzenlemeler ve genel sektör değerlendirmesiyle birlikte, sektörün genel hatları çizilirken, takviye edici gıda reklamlarına ilişkin mevzuat ve reklam örneklerinin ayrıntılı incelemeleriyle kapsamlı bir sektör analizi ortaya konuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN