Renault, araçlara 9 günde ikinci zam uyguladı

Renault, araçlara 9 günde ikinci zam uyguladı

Döviz kurunda yaşanan artışla birlikte otomobil markaları arka arkaya zam yapmaya devam ediyor. Haziran ayının başında yüzde 4-5 oranında zam yapan Renault, yüzde 12 civarında bir artış daha yaptı. Ön ödemeyle araç bekleyen kişiler, araçlarını zamlı fiyatlardan teslim alacak.

Seçim sonrası kurdaki rekor artışlar, otomobil fiyatlarında zam fırtınasına neden oldu. Renault marka araçlara haziran başında kur zammı gelmişti. Kurdaki yükseliş sert bir şekilde devam edince bugün yeni bir zam daha geldi. Haziran başında yüzde 5’lik bir artışa gidilen Renault araçlara şimdi de yüzde 12’lik bir zam geldi.

Gazeteci Emre Özpeynirci, artan döviz kurunun etkisiyle Renault fiyatlarına yapılan zammı duyurdu.

'YÜZDE 12 ARTIRDI'

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özpeynirci, "Renault'a ortalama %12, Austral'a %21 zam Haziran başında %4-5 oranında zam yapan Renault, bugünde fiyatlarını ortalama %12 artırdı. Haziran başı zamlanmayan Austral fiyatı ise %21 arttı" dedi.

Özpeynirci, "Böylece, nisan sonunda 250 bin TL ön ödeme yapıp sipariş veren 500 kişiden sadece 100'ü aracı zamsız 1 milyon 190 bin TL'den başlayan fiyatla alabildi. Geri kalan 400 kişi ise ne yazık ki, araçları zamlı olarak 1 milyon 435 bin TL'den başlayan fiyatlarla teslim alacak. Bu konuda birçok şikayet geliyor, gözler Renault'ta" ifadelerini kullandı.

İŞTE ARAÇLARA GELEN ZAM MİKTARLARI

Özpeynirci’nin aktardığına göre araçlara gelen zam miktarları şöyle:

Tailant: 80 bin TL (ÖTV barem hariç)

Clio: 79 bin 500 TL (ÖTV barem hariç)

Captur: 120 bin TL

Megane Sedan: 110 bin 500 TL

Austral: 245 bin TL

Koleos: 173 bin TL

Zoe: 120 bin TL

Dacia; Sandero 82 bin TL

Jogger 94 bin TL

Duster 98 bin TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN