Renault’un yeni canavarı yola çıkmadan 50 bin siparişe ulaştı! 52 kWh’lik bataryası 400 km menzil sağlıyor

Renault’un yeni canavarı yola çıkmadan 50 bin siparişe ulaştı! 52 kWh’lik bataryası 400 km menzil sağlıyor

Renault, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı yeni yüzde 100 elektrikli Renault 5 modeli için 50.000 kişilik bir bekleme listesi oluşturdu. Fransız otomobil üreticisi, aracın büyük ilgi gördüğünü ve talebin yüksek olduğunu belirtti.

Elektrikli otomobillere ilgi gün geçtikçe artıyor. Renault’un yeni modeli şimdiden kapış kapış gitti. Mayıs ayında Avrupa’da satışa sunulacak olan Renault 5 E-Tech’in fiyatı ise 25.000 euro’dan başlıyor..

Şirketin CEO’su Fabrice Cambolive, Automotive News Europe’a verdiği röportajda, “50.000 kişilik bir bekleme listemiz var. Mayıs ayında siparişleri açacağız ve Eylül ya da Ekim ayında otomobilleri teslim etmeye başlayacağız.” dedi.

img-3851.jpeg

Renault 5 E-Tech, 70 kW, 90 kW ve 110 kW olmak üzere üç farklı elektrik motoru seçeneği ile satışa sunulacak. Aracın en yüksek kapasiteli batarya paketi 52 kWh ve 400 km’ye kadar menzil sağlayacak.

Cambolive, Renault 5’in Zoe sahiplerini çekme hedefi olduğunu belirtirken, yeni otomobili geçen yıl Avrupa’da en çok satan ikinci otomobil olan Clio ile doğrudan rekabet içinde görmediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN