Resmi Gazete'de yayımlandı: Borcu yoktur yazısına düzenleme

Resmi Gazete'de yayımlandı: Borcu yoktur yazısına düzenleme

Bazı işlem ve ödemelerin yapılabilmesi için borcun bulunmadığına dair belge arama uygulamasında düzenleme yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğle, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un uygulamasında önemli değişiklikler yapıldı. Bu düzenleme, "tek tebliğ" niteliği taşıyarak ilgili tüm amme alacaklarının tahsilatında borcun bulunmadığına dair belgenin aranmasını kapsamlı bir şekilde düzenliyor.

BORÇ BELGESİ ARAMA ZORUNLULUĞU GENİŞLETİLDİ

Yeni düzenlemeye göre, borç türü olarak vergi dairelerince tahsil edilen tüm amme alacakları için borcun bulunmadığına dair belge aranacak. Bu belge arama uygulaması, sadece muhasebe birimleriyle sınırlı olmayıp, harcama birimleri tarafından da gerçekleştirilebilecek. Harcama birimleri tarafından talep edilen belgeler, geçerlilik süreleri dikkate alınarak muhasebe birimlerince değerlendirilip ödemeler yapılabilecek.

Kanun kapsamında satışı yapılacak gayrimenkullerin ilanına ilişkin kriterler de yeniden belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN