Satamayan otomobil firmaları gemileri yaktı! 300 bin lira indirim birden... Henüz sıfır otomobil almayanlar yaşadı

Satamayan otomobil firmaları gemileri yaktı! 300 bin lira indirim birden... Henüz sıfır otomobil almayanlar yaşadı

Araba almak isteyenlere gün doğdu! Araba satışlarının düşmesiyle satamayan otomobil firmaları gemileri yaktı! Sıfır araba almak artık hayal değil! 300 bin lira indirim birden...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Son zamanlarda artan araba fiyatlarıyla araba satışlarında yaşanan düşüşlerin ardından otomobil firmaları gemileri yaktı! Sıfır araba satışlarında dev kampanyalar başladı.

Türkiye otomotiv sektöründe satışların düşmesiyle birlikte firmalar, inanılmaz indirimlerle adeta gemileri yaktı. 300 bin TL'ye varan indirimlerle sıfır otomobil sahibi olma hayali artık çok daha yakın!

NEDEN BU KADAR BÜYÜK İNDİRİMLER?

Geçen yıl rekor satış rakamlarına ulaşan otomotiv sektörü, 2023'te vergi ve kur artışlarıyla zorlu bir döneme girdi. 1 milyon TL'nin altında otomobil bulmak neredeyse imkansız hale geldi ve satışlar hızla düşüşe geçti. Bu durum, firmaları büyük indirimler yapmaya ve çeşitli kampanyalar düzenlemeye yöneltti.

HANGİ KAMPANYALAR VAR?

Otomobil markaları, kredi, takas ve nakit indirimleri gibi birçok farklı kampanya sunuyor. Bazı bayiler, liste fiyatının altında satış yaparken, indirim oranları bazı modellerde %20'ye kadar çıkabiliyor. Yani 300 bin TL'ye varan indirimlerle hayalinizdeki otomobile sahip olabilirsiniz.

İKİNCİ EL PİYASASI NE DURUMDA?

İkinci el araç piyasasında ise fiyatlar nispeten dengelenmiş durumda. Ocak-Nisan döneminde fiyatlar sadece %2,24 arttı.

UZMANLAR NE DİYOR?

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, bayilerin ellerindeki stokları eritmek için büyük indirimler yaptığını ve bu kampanyaların yıl sonuna kadar devam edebileceğini belirtti. Ayrıca, Avrupa Birliği'nin 7 Temmuz'dan itibaren GSR tescili olmayan araçların satışını yasaklayacak olması da firmaları stokları eritmeye zorluyor.

SIFIR OTOMOBİL ALMAK İÇİN EN İYİ ZAMAN!

Eğer sıfır otomobil almayı düşünüyorsanız, şimdi tam zamanı! Hem büyük indirimlerden yararlanabilir hem de hayalinizdeki araca daha uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN