Satışlar düştü, fiyatlar bana mısın demedi! Konut zamları dur durak bilmiyor! Yüzde 153 zamlandı

Satışlar düştü, fiyatlar bana mısın demedi! Konut zamları dur durak bilmiyor! Yüzde 153 zamlandı

Türkiye gündeminde en çok tartışılan konular arasında yer alan konut fiyatları hakkında araştırmalar devam ediyor. Artan fiyatlar vatandaşın cebini yakarken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası fiyatlarla ilgili yeni verileri açıkladı. İşte konut fiyatları hakkındaki son gelişmeler…

2021 yılı sonunda ciddi bir sorun haline gelen konut fiyatları hakkındaki tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. Oluşan kur farkı nedeniyle gayrimenkul fiyatlarında görülen artış vatandaşlar için ciddi bir problem oluşturuyor. Yükselen enflasyon ile birlikte artan kiralar ve satılık konut fiyatları da tüketicilerin bütçesini zorlamaktadır. Bu problem vatandaşların en temel hakkı olan barınma hakkını ciddi anlamda sabote ederken deprem felaketiyle birlikte fırsatçılar da 3'ün üzerine 5 ekleyerek vatandaşı canından bezdirdi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem ile birlikte 11 şehirde yaşanmaz hale geldi. Bölge halkı farklı şehirlere göç ederken bir yandan da satılık ve kiralık dairelere de ilgi arttı. Zaten yüksek olan gayrimenkul fiyatları son yaşananlar ile daha da imkansız bir hale geldi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası konut fiyatları endeksi ile ilgili son verileri yayınladı. İşte konut fiyatları hakkındaki son gelişmeler…

ARTIŞLAR %153'Ü AŞTI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası konut fiyatları endeksine ilişkin yeni verileri yayınladı. Ocak ayı konut kiralarında %6.9 oranında artış görülürken yıllık bazda artış ise %153,1 olarak kayıtlara geçti.

konut-fiyat.jpg

İstanbul'da son 6 aylık süreç göz önüne alındığında konut fiyatlarında %6 oranında artış gözlemlendi. Yayınlanan veriler kapsamında metrekare fiyatının 28.910 TL'ye kadar yükseldiği görüldü. Ankara'da ise konut fiyatlarının %6 oranında yükseldiği belirtilirken metrekare fiyatının 13.664 TL olarak görüldüğü aktarıldı. Türkiye'nin 3 büyük şehrinden biri olan İzmir'de ise aylık artış oranı %5,6 olarak kayıtlara geçti. İzmir'de metrekare fiyatı ise 22.214 TL olarak açıklandı.

SATIŞLAR DÜŞTÜ FİYATLAR DÜŞMEDİ

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler kapsamında konut satışlarının düştüğü belirtildi. Ocak ayında konut satışları %10,6 Şubat ayında ise %18 oranında düşüş gösterdi. 2023 yılının ilk 2 ayında ülke genelinde 117.739 adet konutun satıldığı açıklandı. Konut satışlarının 2022 yılı aynı dönemine göre %4,4 oranında düştü belirtildi.

konut-almak.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN