Savaştan Kaçan Türkiye'de Ev Sahibi Oldu! İşte Mültecilere Dair Şaşırtan Bilgiler

Savaştan Kaçan Türkiye'de Ev Sahibi Oldu! İşte Mültecilere Dair Şaşırtan Bilgiler

Son dönemler yaşanan iç savaşlar dünyanın da yeniden şekillenmesine neden oldu. Güç dengelerinin değişmesiyle beraber yeniden şekillenen politikaların tek mağdurları ise sivil halk oldu. Savaştan kaçanlarının çoğu ise Türkiye sınırlarına koştu. İster sınır olsun ister olmasın son dönemlerde Türkiye'nin izlediği göç politikasından dolayı ülkeye çok sayıda yabancı giriş yaptı. Peki Ukraynalı, Suriyeli ve Afganlılar Türkiye'de mal sahibi olabiliyorlar mı? İşte şaşırtan detaylar

Suriye savaşı, Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesi ve en son Rusya-Ukrayna savaşından sonra dengeler değişmeye başladı. Dünyada baş gösteren göçmen istilasından en büyük payı da Türkiye aldı. Son dönemlerde yaşanan göçmen sorunu Türkiye'de büyük tepkilere yol açarken, savaştan kaçanların geri gönderilip gönderilmeyeceği de merak edilenler arasında girdi. Peki savaştan kaçan Suriyeli, Afganlı ve Ukraynalıların Türkiye'deki akibeti ne? Nasıl geçiniyorlar? İşte mültecilere dair bilinmeyenler.

SAVAŞTAN KAÇAN TÜRKİYE SINIRLARINDA

Savaş ortamından kaçıp Türkiye'ye sığınan sığınmacılar Türkiye'de mal sahibi de olabiliyorlar. Son vatandaşlık kriterlerinin değişmesiyle çok sayıda yabancı Türkiye'den gayrimenkuller almaya başladı. Piyasanın çoğunu yabancılar oluşturmaya başlarken, sığınmacılar ise ne yapıyor? Özellikle uzun zamandır Türkiye'de yaşayan binlerce Suriyeli mal sahibi bile oldular. Ülkelerine geri dönmek istemeyenler ise Türkiye'de yaşamaya devam ediyor.

anahatar.jpg

5Nhaber'in haberine göre Genelde vatandaşlık için gayrimenkul alanların aslında vatandaş olmadan düşük miktarda da mal sahibi olabildikleri ortaya çıktı. Bunların arasında konut gibi gayrimenkuller de bulunmakta. Yani bu kişiler vatandaşlık almayı hak edecek kadar para harcamıyor olsa bile yine de mülk satın alıyorlar. Antalya'da bu durumun ciddi oranda artış gösterdiğini ifade eden Antalya Ticaret Odası, TÜİK verilerini de doğruluyor. Antalya'da normal vatandaşların kira ve satılık daire bulamamasının ilk nedenleri arasında bu durumun olduğu söyleniyor.

s.jpg

YABANCILAR TÜRKİYE'DE CENNETİ YAŞIYORLAR

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra Türkiye'ye gelen bir kısım Ukraynalı, özellikle Akdeniz Bölgesi'nde konuşlandırılmış durumda. Antalya’da mülk satın alabilen yabancılara kiralar da uygun gelebiliyor. Ukraynalılara evlerini 250 bin dolar,350 bin dolara satan yerli ev sahipleri bölgedeki kira fiyatlarının da yükselmesine neden oluyorlar. Suriyeli ve Afganistanlı zenginlerin Antalya, Mersin, İzmir, Muğla, Balıkesir, Edirne, Bodrum bölgelerde mülk satın alabildikleri söyleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN