Seçim maratonu piyasaları karıştırdı! Ünlü ekonomist o karardan sonra dolar patlayacak dedi: İşte dolarda olası senaryolar!

Seçim maratonu piyasaları karıştırdı! Ünlü ekonomist o karardan sonra dolar patlayacak dedi: İşte dolarda olası senaryolar!

Aylardır tartışma konusu olan 6'lı masa adayı yeni bir olay ile gündemde yerini aldı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılışı gündeme bomba gibi düşerken Akşener'in sözleri ortalığı karıştırdı. Türkiye'deki seçim için 2 Tarih olduğunu vurgulayan Meral Akşener 14 Mayıs ve 18 Haziran tarihlerine işaret etti. Meral Akşener'in sözleri üzerine seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği konusu merak ediliyor. Seçimler hakkındaki açıklama Ekonomist Remzi Özdemir'den geldi.

Günlerdir tartışma konusu olan Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılışı ile birlikte gündeme gelen iddialarda konuşulmaya devam ediyor. Seçim tarihleri için 14 Mayıs ve 18 haziranı işaret eden Meral Akşener, ortalığı karıştırdı. Bu iddialar üzerine seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği konusu merak edilmeye başladı. Yeni Çağ gazetesi Ekonomist yazarı Remzi Özdemir "Seçim ertelenirse ne olur?" başlıklı yazısıyla merak edilen soruların yanıtını verdi. İşte merak edilen o açıklamalar…

"SEÇİM ERTELENİRSE NE OLUR?"

Seçimin ertelenmesi durumunda olabilecekler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Remzi Özdemir, bugüne kadar hep iki sonuç üzerinde senaryo yazıldığını aktardı.
Cumhur ittifakının alması durumunda neler olacak? sorusunun yanıtını veren Özdemir, mevcut ekonomi politikasının devam edeceğini ancak bir noktada patlayacağını aktardı. Geriye dönüşün imkansız hale geleceğinin altını çizen uzman isim bu ekonomi politikasını dünyanın kabul etmediğine değindi. Rusya ve iki Körfez ülkesi dışında Türkiye'ye 1 dolar bile veren kimsenin olmadığını dile getiren Özdemir, “Yani önce kur krizi sonra piyasada mal sıkıntısı. Çünkü bu model üretime değil ithalata dayalı.” dedi.

remzi-ozdemir.jpg

Şubat ayında ihracat rakamlarının gerilediğini ve ithalatın patladığını ifade eden Remzi Özdemir, cari açığın sürdürülebilir olmadığını aktardı. Bir süre sonra ekmek için buğday bile ithalat edecek dövizin kalmayacağını söyleyen Özdemir, bunu kendisinin değil ekonomistlerin söylediğini aktardı.

İkinci bir alternatif olarak Millet İttifakında olumlu biri beklenti olduğunu dile getiren Özdemir, mevcut ekonomik politikasının değişeceğini ifade ederek dünyada kabul gören bir sistemin uygulanacağı aktardı. Bu durumun Türkiye'ye döviz girişine artırabileceğine değinen Remzi Özdemir, “Özellikle dünyanın tüm Merkez Bankaları gibi faiz artışı enflasyonun 6-7 ayda kontrol altına alınmasına neden olur. En önemlisi hukuk alanında atılacak adımlar güven verirse, Türkiye'ye yeniden doğrudan yatırım gelebilir. Bunlar konuşulan senaryolar.” şeklinde konuştu.

secim.jpg


Herkesin korktuğu ve dile getirmek istemediği bir alternatifin daha olduğunu belirten Özdemir, onun da deprem bahanesiyle seçimlerin ertelenmesi olduğunu aktardı. Allah korusun ifadelerini kullanan Özdemir, “ Böyle bir çılgınlığı AKP yapar mı? AKP yapmasa bile Yüksek Seçim Kurulu, "olmaz" diye bir rapor hazırlarsa ve AKP buna sarılırsa… İşte o Türkiye için kabul edilmez olur.” ifadelerini dile getirdi.

Böyle bir durumda AK Parti ve yönetimin rahat bir nefes alacağını ifade eden Özdemir, Türkiye'nin ağır bedeller ödeyeceğini aktardı. Dünyaya böyle bir şeyin kabul ettirilemeyeceğini vurgulayan uzman isim, borsanın allak bullak olacağını en önemlisinin ise kasası 58 milyar dolar ekside olan Türkiye'ye büyük bir kur krizi olarak geri döneceğini söyledi. Böyle bir olasılık olup olmadığı konusunda bir bilgisi olmadığını ifade eden Remzi Özdemir, “Bilmiyorum! İnşallah olmaz ve olmayacağını umut ediyorum.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN