Seçim öncesi emekli ve memur maaş zammı belli oldu! Tabloya bak yeni maaşını öğren!

Seçim öncesi emekli ve memur maaş zammı belli oldu! Tabloya bak yeni maaşını öğren!

Emekli ve memur maaşlarında beklenen zam belli oldu! Müjdeli haberi son dakika olarak duyurdular. Seçim öncesi güzel haberi paylaştılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu işlerine verdiği zam müjdesi sonrası 3.5 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisine de beklenen haberi duyurdu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, en düşük memur maaşını açıkladı. Peki memur emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte en düşük ve en yüksek maaşlar ve son dakika detayları...

Seçime saatler kala son dakika olarak duyurdular. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam belli oldu! Milyonlarca kişi bu haberle bayram edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu işçilerine verdiği müjde sonrası 3.5 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisine de beklenen haber verildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, en düşük memur maaşını açıklayarak beklenen haberi duyurdu. Tabloya bak yeni maaşını öğren! Peki en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zam miktarı ve güncel rakamlar...

hghghg-2023-05-13t121317-944.jpg

Milyonlarca kişi Temmuz ayında yapılacak olan zamlara odaklanmış durumda. Gözler TÜİK'in açıklayacağı 6 aylık enflasyon rakamlarına çevrilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ve memurlara mesaj göndererek, "Kimse enflasyona ezdirilmeyecek" mesajını verdi. Erdoğan'ın açıklamaları sonrası vatandaşlar 'Emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? En düşük emekli maaş kaç TL?' sorularını araştırmaya başladı.

SEÇİM ÖNCESİ MİLYONLARCA KİŞİYE MÜJDEYİ VERDİ

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, TRT Haber'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Emekli maaşına yapılacak olan zam ile ilgili önemli bilgiler aktaran Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"Memurların ek gösterge düzenlenmeli talebimiz her toplu sözleşmede gerginlik oluşturur bir türlü fırsat verilmezdi. Cumhurbaşkanının 4 meslek grubundan kurduğu cümle bu anlamda 5 milyon 300 bin kamu görevlisini kapsamasını sağladı. Orada bazı eksiklikler kaldığı için gündemi yürütüyorduk. 1’inci dereceye kadar tüm kamu görevlilerini kapsayan düzenlemenin eksik kalması. Bu konuda da yine Cumhurbaşkanımızın hem Memur Sen genel kurulunda hem HAK İŞ’in genel kurulunda 1.’inci dereceye yükselen kamu görevlilerine ek gösterge vereceğiz kıymetliydi. Bunların tamamına teşekkür etmek ve hakkı teslim etmek gerekiyor."

yeni-ghhghg-5.jpg

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞINA YAPILACAK ZAM BELLİ OLDU

Emek mücadelemiz devam edecektir. Dolayısıyla şimdi de çalışmalarımızı yapıyoruz önümüzdeki ağustos ayında toplu sözleşmeler var. Talep kısımlarını örmeye çalışıyoruz. Masada görüştüğümüz, çözdüğümüz bir kısımlar vardı. Yeni talepler var. Bunların tamamını olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Bu süreçte toplu sözleşmeye gitmeden önce gündeme getirdiğimiz birkaç husus vardı. Bu da memurların alım gücü konusu bizim gündemde tuttuğumuz bir konuydu.

ghghgh-60.jpg

Memurlarda da en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye ulaşacak şekilde düzenlemenin yapılacağı Cumhurbaşkanımız tarafından ifade edildi. Ben bu müjde için teşekkür ediyorum. Kamuda şu an memurlarda derin bir nefes alıp rahatlama söz konusu. Siz bir tarafta düzenleme yaparken diğer tarafı boş bırakırsanız kör nokta oluşturuyor ve stresi yükseltiyor. Bu cümle kamudaki stresi almıştır. Bu düzenleme yapılırken, kamuda ücret dengesini sağlamak, unvan ve sorumlulukları dikkate alarak maaş skalasını ayarlama konusunda ince ayarlama yapmak gerekiyor."

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En düşük memur maaşını 22.000 TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Böylece en düşük memur maaşı 11848 TL'den yüzde 85'i aşan zamla 22 bin TL düzeyine yükselecek. Öte yandan memur zammı ile SSK ve Bağ-Kur emekli zammı belirlenirken yüzde 45'ten az olmamak kaydı ile yeni düzenlemeler yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN