Seçim sonrası emekliye ilk zam yolda! Bayram ikramiyesine o rakam öne çıktı: İkramiyelere büyük zam geliyor

Seçim sonrası emekliye ilk zam yolda! Bayram ikramiyesine o rakam öne çıktı: İkramiyelere büyük zam geliyor

Yaklaşan dönemde emeklilere çeşitli ek iyileştirmelerin yapılması planlanmaktadır. Bu iyileştirmelerden ilki, bayram ikramiyesinde beklenen artıştır. Kurban Bayramı ikramiyesinin zam yapılarak ödenmesi gündemde. İşte detaylar...

Yaklaşan dönemde emeklilere çeşitli ek iyileştirmeler yapılması planlanmaktadır. Bu iyileştirmelerden biri, bayram ikramiyesinde beklenen artıştır. Kurban Bayramı ikramiyesinin zam yapılarak ödenmesi gündemdedir. İki farklı formül üzerinde çalışılmaktadır ve ikramiyeden kimin ne kadar alacağı konusunda meraklar bulunmaktadır. Ayrıca, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) durumundaki kişilerin de bu ikramiyeden yararlanıp yararlanamayacağı merak edilmektedir.

3.000 TÜRK LİRASI İKRAMİYE 

ikramiye

Öncelikli olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde "En düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye, emeklilerin bayram ikramiyesini 2.000 TL'ye çıkardık. Bu rakamı daha da yükseltmeyi planlıyoruz" şeklinde bir açıklama yapmıştır.

Bayram ikramiyesine ilişkin düzenlemeler için yasal bir düzenleme yapılması gerekmektedir, çünkü 16 milyon emekliye ödenecek bayram ikramiyesinin tutarının artırılması için yasal düzenlemeye ihtiyaç vardır. Bu nedenle, bu düzenleme Meclis'e sunulacak yasa teklifleri arasında yer alması beklenmektedir.

Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran-1 Temmuz tarihlerine denk gelmektedir ve Kurban Bayramı ikramiyesinin 19-27 Haziran tarihleri arasında ödenmesi beklenmektedir. Kesin tarih ve ikramiye artışı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulacaktır.

İkinci formül ise ikramiyenin yüzde 50 artırılarak 3.000 TL'ye çıkarılması yönündedir. Bu artıştan emekli aylığı, ölüm aylığı veya sürekli iş göremezlik aylığı alan herkes yararlanabilecektir. Bayramın olduğu ayda aylığı bağlanmış olanlar da bu ödemeden faydalanabilecektir.

Ayrıca, dul ve yetimler de bayram ikramiyesi artışından yararlanacaklardır. Ölüm aylığı alan kişiler, hisseleri oranında yeni tutardan faydalanacaklardır. Örneğin, 2.500 TL tutarında bir ikramiye verildiğinde yüzde 75 ölüm aylığı alan bir kişiye 1.875 TL, yüzde 50 ölüm aylığı alan bir kişiye 1.250 TL ve yüzde 25 ölüm aylığı alan bir kişiye 625 TL ödeme yapılacaktır. Bayram ikramiyesi 3.000 TL olursa, yüzde 25 ölüm aylığı alan kişiye 750 TL, yüzde 50 ölüm aylığı alan kişiye 1.500 TL ve yüzde 75 ölüm aylığı alan kişiye 2.250 TL ödeme yapılacaktır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN