Selçuk Geçer'den altın öngörüsü geldi! Rekor altın tahmini yatırımcıyı titretti... Cebinde parası olan gram alsın!

Selçuk Geçer'den altın öngörüsü geldi! Rekor altın tahmini yatırımcıyı titretti... Cebinde parası olan gram alsın!

Para Piyasaları Uzmanı Selçuk Geçer yaptığı tahmin açıklamalarıyla gündemde yer edinmeye devam ediyor. Genelde dolar hakkında açıklamalarda bulunan uzman isim bu kez altına yöneldi. Altın konusunda yatırımcı vatandaşları uyardı. Selçuk Geçer geçtiğimiz hafta ile birlikte yükseliş trendine giren gram altın fiyatına dair açıklamalarda bulundu. "Rekor manyağı yapacak" sözleriye gündemi sarstı işte tüm detaylar...

SELÇUK GEÇER'DEN REKOR AÇIKLAMASI

Mart ayı ile birlikte sürekli olarak artan altın fiyatları rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından 21 Mart ile 22 Mart tarihleri arasında yapılacak olan toplantının üzerine faiz kararını kamuoyu ile birlikte paylaşacağı gündemde yer aldı.

Şubat ayı FED faiz toplantısının tutanaklarının yayınlanması ile birlikte yeni toplantıya dair beklentiler açıklanmaya başlandı. Beklentilere göre 25 ya da 50 baz puanlık artış yaşanacağı yönünde açıklamalar geliyor. ABD'de meydana gelen bankacılık krizi ile birlikte beklentilerde karışıklık meydana geldi. ABD'de meydana gelen olaylar ile birlikte Silikon Vadisi Bankası'nın (SBV) iflas etmesi sonucunda üst üste bankalardan iflas açıklaması geldi.

Bankacılık krizi ile birlikte piyasalarda 3 gün içerisinde 500 milyar tutarında dolar çıkışı yapıldı. Bu durumda ise güvenli liman olarak adlandırılan altına yönelik yatırımlar hız kazandı. Son 1 yılın zirvesine çıkan ONS altın 2.000 dolara kadar yükseliş sağladı.

0781f61857a5c06beb10bb14d8a6f2b3.jpg

YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

Selçuk Geçer tarafından yapılan altın yorumları ile birlikte önümüzdeki aylarda küresel anlamda değer kazanmaya devam edeceği belirtildi. Yaz ayları itibariyle altın ve Türk lirasında meydana gelecek değer kaybı tahminine göre gram altın 2023 yılı sonunda 2.000 lira seviyelerine yükselebileceğini iddia etti.

Gelişmelerin sonucunda FED'in alacağı faiz kararındaki değişiklik olup olmayacağı ise merak konusu haline geldi. 22 Mart gecesi açıklanacak olan faiz kararı ile birlikte 25 baz puanlık artışın en muhtemel senaryo olduğunun altını çizdi.

fvrj054xoairg8p-001.webp

DOLAR TAHMİNİ GELDİ

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Selçuk Geçer'den dolar kuruna dair tahminlerde geldi. 14 Mayıs tarihine kadar iktidar tarafından doların baskılanması için elinden geleni ardına koymayacağın belirterek dolar kurunda bir değer artışı beklemenin mantıklı bir açıklaması olmadığı bilgisini verdi. Yaz aylarına doğru 26 tahmininde bulunan uzman isim 2023 yılı sonuna kadar 35 ile 40 TL seviyelerinde olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN