SGK çalışanlarına EYT sürprizi! Başvuru yok, şart yok: Tam 18.000 TL hesaplara yatacak!

SGK çalışanlarına EYT sürprizi! Başvuru yok, şart yok: Tam 18.000 TL hesaplara yatacak!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Mart ayının başında Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. EYT düzenlemesi ile birlikte 600 bin kişi EYT emeklisi olabilmek için başvurularda bulundu. Ancak yoğunluk ve başvuruların geç sonuçlanmasından dolayı milyonlarca kişi isyan etmiş durumda. Bu süreçte yeni bir duyuru yapıldı. SGK çalışanlarına EYT sürprizi! Başvuru ve şart olmadan hesaplara tam 18 bin TL yatırılacak. Sizde hemen bu fırsattan yararlanabilirsiniz. İşte detaylar...

EYT düzenlemesinde son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Mart ayında çıkan EYT düzenlemesi ile birlikte 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik kapısı açılmış oldu. Binlerce kişi SGK merkezlerine akın ederken başvuru süreçlerinde mağduriyet haberleri gelmeye devam ediyor. Bu doğrultuda gelen haber ise SGK çalışanları sevinçten havaya uçuracak. SGK'da çalışıp EYT'ye başvuranlar dikkat! Şartsız koşulsuz hesaplara tam 18 bin TL yatıracaklar. Peki 2023 EYT maaşları ne kadar? EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

Milyonlarca kişi EYT düzenlemesinden yararlanmak için SGK merkezlerine akın etmiş durumda. Oluşan yoğunluktan dolayı mağduriyetler ortaya çıkarken vatandaşlar SGK merkezlerinin önünde sıra oluşturmaya devam ediyor. Başvurular ne kadar hızlı yapılsa da SGK'da emeklilik işlemlerinin sonuçlanması o kadar hızlı yapılamıyor. Başvuruların fazlalığı nedeniyle emekli maaşı bağlanmaları uzun sürüyor. EYT emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için SGK düğmeye bastı.

ghhggh-28.jpg

SGK ÇALIŞANLARINA EYT SÜRPRİZİ

Alınan yeni karara göre, emekli aylıklarının bağlanma sürecinin hızlanması için SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai ücreti verileceği öğrenildi. Aynı zamanda SGK'da saatlik 27 lira olarak uygulanan fazla mesai ücretinde yüzde 88 artışa gidilecek. Böylece saatlik 27 lira olan fazla mesai ücreti 51 liraya çıkarılacak.

HESAPLARA TAM 18 BİN TL YATIRACAKLAR

Bu düzenleme sayesinde SGK çalışanlarının aldığı 3 bin liralık fazla mesai ücreti 6 bin liraya kadar çıkmış olacak. SGK'da uygulanacak fazla mesai ücreti ödemelerinin 3 ay süreyle devam edeceği öğrenildi. EYT düzenlemesine bu tarihe kadar yaklaşık 600 bin kişi yararlanarak başvuruda bulundu.

ghghghgh-29.jpg

EYT İLK MAAŞ NE ZAMAN?

TRT Haber'in haberine göre, düzenlemeyle birlikte yüz binlerce kişiye emeklilik yolu açıldı. Düzenlemenin hayata geçmesiyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı doğdu.

Hak sahipleri, 3 Mart itibarıyla başlayan başvurular için SGK'nın yolunu tuttu. Başvuru yapanların bir kısmının aylık bağlama işlemleri de tamamlandı.

Emeklilik dilekçesi verildikten sonraki ay başından itibaren aylıklar ödeniyor. Başvuru tarihi maaş alma zamanını etkiliyor. SSK ve BAĞ-KUR'luların nisan ayında aylık alabilmeleri için 31 Mart'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Kamu işçileri ve memurlarda ise nisanda emekli aylığı almak için başvuru süresi sona erdi.

hghggh-31.jpg

31 Mart tarihine kadar müracaat eden EYT'liler, ilk maaşlarını 1 Nisan'dan itibaren almaya başlayacak. Hak sahipleri başvurularının durumunu öğrenebiliyor.

e-Devlet'te SGK evrak takip hizmetinden ya da SGK'nın il ve ilçe müdürlüklerinden süreç takip edilebiliyor.

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAKLAR MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bayram ikramiyesine yapılan zamdan 15.6 milyon emeklinin yararlanacağını duyurdu.

Bakan Bilgin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu değerlendirmeyi yaptı: “En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra bayram ikramiyesini de yüzde 82 zamla 2 bin TL’ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15.6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN