SGK'dan milyonlarca emekliyi isyan ettiren karar! SSK ve Bağ-Kur emeklilerine maaş kısıtlaması getirildi:Özgür Erdursun açıkladı

SGK'dan milyonlarca emekliyi isyan ettiren karar! SSK ve Bağ-Kur emeklilerine maaş kısıtlaması getirildi:Özgür Erdursun açıkladı

SGK emeklisi milyonlarca vatandaş bu kararla isyan ediyor. SGK tarafından hayata geçirilen uygulamalar milyonlarca emekliyi zor durumda bırakıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine getirilen maaş kısıtlaması hakkındaki açıklamalar Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi. İşte milyonlarca emekliye isyan ettiren o karar…

HİLAL NAS

Son günlerde gündemden düşmeyen emekliler maaşlarla ilgili yapılan açıklamaları da dikkatle takip ediyor. SGK tarafından alınan kararlar hem SSK hem de Bağ-Kur emeklilerine zor durumda bırakıyor. EYT düzenlemesinin onaylanması ile birlikte emeklilik başvurusunda bulunan vatandaşların uzun süreli bekleyişleri de can sıkıcı bir hal almaya başladı. Normal şartlarda emekliliği gelen kişilerin emeklilik işlemleri bekletilirken tepkilerde çığ gibi büyüdü. Emeklilerin yaşadığı soruna değinen Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile tepkisini dile getirdi. İşte milyonlarca emekliye isyan ettiren o karar…

emeklilik-hesaplama.jpg

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son dönemde hayata geçirdiği uygulamalarla SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olmayı bekleyen vatandaşları zor durumda bırakıyor. Özellikle 28 Şubat'ta Meclis'te onaylanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi sonrası, 2 milyon 250 bin vatandaşın emeklilik başvurusu, herhangi bir açıklama yapılmadan uzun sürelerce değerlendirilmeden bekletiliyor. Normal koşullarda emeklilik için gerekli şartları yerine getiren vatandaşların başvuruları ise SGK tarafından kabul edilmiyor.

emekliler-1.jpg

SGK, başvuru sürecinde emekli adaylarının borcu bulunmadığı halde, varmış gibi davranarak müracaatları aylarca bekletiyor, ardından da ret cevabı veriyor. Bu durum, emeklilik için başvuran pek çok kişiyi mağdur ediyor.

BORCU OLMAYANA VARMIŞ GİBİ...

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım dikkat çekiyor: "SGK, Bağ-Kur'luları mağdur ediyor. Kanunu hiçe sayıyor. Borcu olmayan vatandaşlara, varmış gibi davranarak emeklilik aylığı bağlamıyor."

emeklilik-1.jpg

Bu süreçte, emeklilik başvurusunda bulunan kişiler, başvurularının ret edilmesinin ardından vadesi gelmeyen borçlarını ödeyerek yeni bir başvuruda bulunsa bile, SGK ilk başvuruları kabul etmeyerek, bu süre zarfında biriken emeklilik aylıklarını ödemiyor.

Emeklilik için prim ve yaş şartını yerine getiren vatandaşlar, başvurularının ardından "başvuru yoğunluğu" gibi gerekçelerle uzun süre bekletiliyor. Aylar sonra, vadesi henüz gelmemiş borçlar gerekçe gösterilerek başvuruları reddediliyor. Bu işlemlerin ardından emekli adayları, biriken borçlarını ödeyerek yeni bir başvuru yapmalarına rağmen, SGK'nın bu başvuruları yeni olarak kabul etmesi ve ilk başvuruda biriken toplu ödemeleri yapmaması emekliler arasında büyük rahatsızlık yaratıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN