Sıfır araç almak isteyenler elini çabuk tutsun! ÖTV zammının eli kulağında: Uzman isim tarih verdi

Sıfır araç almak isteyenler elini çabuk tutsun! ÖTV zammının eli kulağında: Uzman isim tarih verdi

Araç alma hayali kuran insanlar için zaman daralıyor. Sıfır araçlara ÖTV zammı gelecek! Tüm detaylar haberimizde.

Sıfır araç fiyatları günden güne zamlanmaya devam ederken yine kötü bir haber geldi. İddialara göre sıfır araçlara ÖTV zammı geliyor! Peki zamlar ne zaman gelecek? Uzman isim açıkladı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÖTV ZAMMI GELİYOR

Sıfır araç kurma hayali kuran insanlara kötü haberler Vergi Uzmanı Dr. Nedim Türkmen tarafından geldi. Türkmen, katıldığı bir televizyon programında ekonomik durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve sıfır araçlara ÖTV zammı yapılacağını söyledi. Türkmen, ÖTV zamlarının Temmuz ayına kadar yapılabilme ihtimalinin üstünde durdu. Aynı zamanda sigara, alkol, tüketim ürünlerine ek vergiler geleceği de öğrenildi. 

Sıfır Araçlara Ek ÖTV Zammı Geliyor

Türkmen, dış ticarette 43 milyar dolar ödeme dengesizliği olduğunu, bu şekilde devam etmesi halinde sene sonuna kadar cari açığın 150-160 milyar dolar seviyelerine yükseleceğini, bu durum sebebiyle doların kontrollü şekilde artırıldığını ve ihracatçıyı rahatlatıp ithalatı durdurmaya yönelik çalışmalar olduğunu söyledi. Nedim Türkmen seçim sonrasında doların 2 TL birden yükseldiğini, ülkenin 300 milyar dolar dış borcu olduğunu ve 2 TL artan dolarla borcun 600 milyar TL arttığını belirtti. Cari açığın kontrol altına alınması için de ek vergiler gelmesi bekleniyor. Uzman isimler özellikle sıfır araçlara ek ÖTV zamları yapılacağının altını çiziyor. Nedim Türkmen körfez ülkelerinden gelen 3-5 milyar dolarla bu işin çözülemeyeceğini, hükümetin acil olarak sıfır araçlar başta olarak sigara, alkol gibi tüketim ürünlerine vergi artışı yapacağını söyledi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN