Sıfır Ford Ecosport marka araçta 50 bin liralık hasar kaydı çıktı

Son dönemde ikinci el otomobillerde görmeye alıştığımız hasarsız denilerek satılan aracın sonradan yaptırılan ekspertiz tespitinde hasar kaydının bulunması olayı bu sefer sıfır otomobilde ortaya çıktı. Ford Ecosport marka aracı bayiden sıfır alarak 450 bin lira ödeyen müşteri arabayı ekspertize sokunca 50 bin lira hasar kaydının olduğunu öğrendi. Gazi Kürk isimli müşteri firmayı mahkemeye verdi.

Bayiden satın alınan sıfır otomobillerde hasar kaydı olur mu diye düşünmeyin, haberimize konu olan olay tam da bu sorunun cevabına ışık tutuyor.

Tokat'ta yaşayan Gazi Kürk isimli bir vatandaş İstanbul'da Ford bayisinden satın aldığı Ford Ecosport marka otomobili 450 bin TL ödeyerek satın aldı. Youtube'da yayınlanan ekspertiz videolarını izleyen ve sıfır otomobilde dahi hasar kaydı olabileceğini düşünen Gazi Kürk aklına takılan soruya cevap aramak için aracını ekspertiz firmasına götürdü.

aw568766-06.jpg

Araca yapılan detaylı ekspertizde 50 bin TL'lik hasar kaydı çıktı. Müşteri Gazi Kürk, ekspertiz raporunu eline alınca hayatını şokunu yaşadı.

aw568766-05.jpg

ARACI BEĞENİP KAPORASINI YATIRDI

Tokat’ta ikamet eden Gazi Kürk, İstanbul’da sıfır araç satışı yapan bir bayide beğendiği arabanın kaporasını ödeyerek aracının gelmesini bekledi. Bayiden gelen haber üzerine Tokat’tan İstanbul’a gelen Kürk aracını aldı. Ford Ecosport marka sıfır otomobili aldıktan hemen sonra ekspertize götüren Kürk, öğrendikleri karşısında şaşkına döndü.

aw568766-07.jpg

SAĞ KAPI KOMPLE BOYALI ÇIKTI

Ekspertiz firmasında araca yapılan detaylı ekspertizde aracın sağ arka kapısının hasarlı ve komple boyalı olduğu ortaya çıktı. Aldığı sıfır aracı bayiye götüren Kürk, geçen 15 günlük süre içerisinde herhangi bir netice alamadı. Bayi tarafından yapılan eksperde aracın boyalı olduğu ortaya çıkmasına rağmen mağduriyeti giderilmeyen Kürk, yasal haklarını korumak için dava açtı.

aw568766-02.jpg

"BAYİ 15 GÜNDÜR OYALIYOR"

Araç sahibi Gazi Kürk,” Ben bu arabayı almak için Tokat’tan geldim. Öncesinde kapora yatırmıştım. Araba geldi, gel al dediler. Ben de aracı gelip aldım. Aracı aldığım gün ekspere götürdüm. Aracın sağ arka kapısı komple boyalı çıktı. Ayrıca kapının üretim tarihi kapının altında yazması gerekirken herhangi bir tarih de yazmıyor.

aw568766-03.jpg

Diğer kapılarda ise üretim tarihi yazıyor. Ben yasal haklarımı arayacağım. Aracın şu anki değeri 450 bin TL 50 bin TL hasar var şu anda ya bana bu aracın yenisini verecekler ya da araçta çıkan hasar kaydını ödeyecekler. Beni çok mağdur ettiler. Avukat aracılığı ile ihbarname gönderdim zaten 15 gündür sürekli oyalıyorlar. Hiç bir şekilde yardımcı olmuyorlar ”dedi.

aw568766-01.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN