Sıfır otomobil alacaklara büyük şok! Artık o rakama Türkiye'de hiç araç kalmadı: Kötü haber az önce geldi

Sıfır otomobil alacaklara büyük şok! Artık o rakama Türkiye'de hiç araç kalmadı: Kötü haber az önce geldi

Araç fiyatları vatandaşların gündeminde. Yeni yılda peş peşe zamlanan sıfır araç fiyatları uçuk rakamlara ulaşmış durumda. Özellikle tedarik ve çip sorunu fiyatları ateşlerken gelen son dakika bilgisi tüketicileri şoke etti. Artık Türkiye'de 400 bin TL'nin altında hiç araç kalmadı. Sıfır araç alacaklar elinizi çabuk tutun. Fiyatlar daha da artacak! Peki sıfır otomobillere zam mı geldi? 2023 sıfır otomobiller ne kadar oldu? İşte detaylar haberimizde...

2023 yılından itibaren birçok sıfır araç modellerine peş peşe zam gelmişti. Gelen zamların ardı arkası kesilmezken vatandaşlar 'Sıfır araçlara indirim gelecek mi? Sıfır araçlar ne kadar oldu?' sorularını araştırmaya başladı. Gelen son dakika bilgisi sıfır otomobil alacakları şoke etti. Artık o rakamın altında otomobil fiyatları kalmadı. Güncel fiyatlar paylaşıldı. Peki 2023 sıfır otomobil fiyatları ne kadar oldu? İşte sıfır araç piyasasında yaşanan son dakika gelişmeleri...

SIFIR ARAÇ FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Yeni yılla birlikte sıfır araçlara peş peşe zam gelmişti. Peki sıfır araçlara neden zam geliyor? Bunun en büyük nedeni sıfır araçlardaki tedarik ve çip sorunu. Uzmanlar 2022’yi 783 bin satışla kapatan otomobil pazarının 2023’te 1 milyonu zorlamasını bekliyor. Türkiye’de 400 bin TL’nin altında ise araç kalmadı.

SIFIR ARAÇ ALACAKLARA BÜYÜK ŞOK

Piyasalara baktığımız zaman Hyundai i10'un iki modeli ve Fiat Egea'nın bir modeli olmak üzere sadece üç adet sıfır araç kalmış durumda. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, "Zaten bu araçlar da baz model dediğimiz çıplak modeller. Arasanız da piyasada yok. Sıfır kilometrede 2023 yılında markaların elinde ne varsa satılacaktır. 1999 yılındaki Gölcük depreminden sonra satışlar 1 milyona kadar çıkmıştı. Bu sene de benzer bir satış adedi bekliyorum çünkü üreticiler de artık çip yoksa çipsiz, baz model araç üretiyorlar. Uzakdoğu’da çip fabrikası kurmayı planlayan otomobil üreticileri var ama tedarik hala sıkıntı" uyarısında bulundu.

hmghmhgmgh.jpg

"2023 YILINDA DA TEDARİK SORUNU DEVAM EDECEK"

2023 yılında da tedarik sorunun devam edeceğini ifade eden Yalçın, "2023’de de tedarik sorunu devam edecek. Bekleme süresi 6 aya kadar çıkmış durumda. 2023 yılında da sıfır km açısında benzer bir durum olacak" dedi.

Depremin piyasaya olan etkilerini de değerlendiren Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Depremle birlikte insanların ihtiyaçları arttı. Aracını satıp daha güvenli bir ev almak veya aracını satıp başka şehre gitmek isteyenlerin sayısı arttı. Yani piyasaya ikinci el araç girişi fazlalaşacak. İkinci elde arzın artmasıyla birlikte fiyatlar geri gelebilir."

jhjhjhj-2.jpg

PİYASALARDAKİ SON DURUM

Peki piyasalarda ne kadar sıfır araç kaldı? Hangi modellerden var? Sıfır araç fiyatları ne kadar oldu? İşte piyasalardaki son durum;

  • 400 bin TL’nin altında sadece 3 adet araç kaldı.
  • 400-500 bin TL’nin arasında 13 adet kaldı. Ortalama fiyatı: 459 bin TL
  • 500-600 bin TL’nin arasında 28 otomobil kaldı. Ortalama fiyatı: 544 bin TL
  • 600-700 bin TL arasında 57 otomobil kaldı. Ortalama fiyatı: 653 bin TL
  • A segmentinde sadece 14 araç kaldı.
  • B segmenti fiyat ortalama fiyat: 838 bin TL
  • C segmenti fiyat ortalaması: 1086 bin TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN