Sigara ve alkol fiyatlarına büyük zam! Tüketiciler karalar bağladı: Yeni fiyatlar ortaya çıktı

Sigara ve alkol fiyatlarına büyük zam! Tüketiciler karalar bağladı: Yeni fiyatlar ortaya çıktı

Ötelenen zamların cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri sonrasında uygulanacağı söylentileri dolaşıyordu. Ancak şu anda market fiyatları başta olmak üzere bazı ürünlerde zam gerçekleşti. Sigara ve alkol fiyatlarına ilk olarak zam geldi ve sigaraya 10 TL'lik bir zam yapıldı. İşte ayrıntılar...

Seçim öncesinde döviz kurlarının baskılanması, ihracatçılar arasında ciddi endişelere yol açtı ve birçok sektörde zam beklentilerini beraberinde getirdi. Ancak, seçim sonuçları açıklandıktan sonra ötelenen zamlar da hızla devreye girdi. İlk etapta, sigara ve alkol fiyatlarına zam yapıldı, bu da piyasalarda geniş yankı uyandırdı.

Sosyal medyada dolaşan videolarda, A101 marketin tüm ürünlerinin zamlı etiketlerle değiştirildiği ve fiyatların minimum yüzde 30 oranında artırıldığı iddiaları gündeme geldi. Bu durum, vatandaşların market alışverişlerinde bütçelerine olumsuz şekilde yansıdı. Ekonomist Murat Muratoğlu da son günlerde sigara fiyatlarından başlayarak genel bir zamlanmanın gerçekleşeceğine yönelik öngörülerini Sözcü TV'de paylaştı.

SİGARAYA 10 TL ZAM YOLDA

sigara

Bu zamların, tüketici fiyatlarına ve enflasyona olumsuz etkisi olabileceği endişeleri artmaktadır. Muratoğlu, dolar kurunun 25-26 TL bandına yükselmesi beklenirken, akaryakıt, sigara, alkol ve diğer tüm market ürünlerinde hiperenflasyona benzer bir şekilde zam yapılacağını belirtti. Bu durum, vatandaşların geçim sıkıntısını daha da artırabilir.

Sigara fiyatlarındaki zamın hemen uygulanmayacağını, kademeli olarak yıl sonuna kadar gerçekleştirileceğini belirten Muratoğlu, ancak alkol fiyatlarına ise bugün itibarıyla büyük bir zam yapıldığını ve fiyat listelerinin güncellendiğini aktardı. Özellikle rakı fiyatlarındaki artış dikkat çekti. Örneğin, 100 cl'lik bir rakının fiyatı 589 liradan 70 cl'lik şişede 429 liraya yükseldi. Aynı şekilde 50 cl'lik rakı 319 liradan 239 liraya indi.

Tüm bu gelişmeler, piyasalarda belirsizlik yaratırken vatandaşların harcamalarını yeniden gözden geçirmelerine neden olabilir. Zam dalgasının diğer sektörlere de yayılması beklenirken, tüketicilerin gelecek dönemde daha dikkatli bir şekilde bütçelerini planlamaları gerekecektir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN