Sigaraya gün aşırı zam! Haziran ayı zam ayı oldu: O sigara grubuna da zam geldi!

Sigaraya gün aşırı zam! Haziran ayı zam ayı oldu: O sigara grubuna da zam geldi!

Sigaraya zam uygulanıp uygulanmayacağı konusu hala belirsizliğini korurken, vatandaşlar arasında büyük bir merak konusu haline gelmiştir. Detaylar haberimizde...

Haziran ayı içerisinde sigaraya zam uygulandığına dair söylentiler ve bilgiler dolaşmaktadır. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Söz konusu zamın 6 Haziran 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği söylenmektedir. Bu zamla birlikte bazı marka sigaraların paket başı 5 TL ile 10 TL arasında zam alabileceği konuşulmaktadır.

Özgür Aybaş, Türkiye Tekel Platformları Başkanı olarak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Philip Morris grubunun sigaralara 5 TL zam yaptığını belirtmiştir. Bu zamın bugünden itibaren geçerli olacağı ifade edilmiştir.

PARLİAMENT 50 TL'YE...

sigara

Ancak, resmi bir açıklama olmadığı için söz konusu zamın kesinlik kazanmadığını belirtmek önemlidir. Sigara fiyatlarındaki değişiklikler ve zam hakkında resmi bir duyuru yapıldığı takdirde, medya ve haber kanalları bu konuda bilgi verecektir.

Öngörülen zam gerçekleşirse, LM markası 42 TL'ye, Parliament markası 50 TL'ye ve Marlboro markası 48 TL'ye satılacak gibi görünmektedir. Ancak, bu bilgiler resmi açıklama olmadığı için kesinlik taşımamaktadır.

Sigaraya zam yapılıp yapılmayacağı ve fiyatlar konusunda kesin bir bilgi verilmemiştir. Resmi açıklama yapıldığı takdirde, güncel bilgiler haberlerde paylaşılacaktır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN