Sigaraya toplu zam geliyor! Bir paket fiyatını duyan sigaraya tövbe edecek: Tarih verildi

Sigaraya toplu zam geliyor! Bir paket fiyatını duyan sigaraya tövbe edecek: Tarih verildi

Son dönemde sigara zamlarının sıkça yapıldığı biliniyor. Şimdi ise 10 TL zam yapılması planlanan sigaranın zam tarihi de açıklandı. İşte detaylar...

Son dönemde sigara zamlarının daha sık yapıldığı gözlemleniyor. Önceden yılda en fazla 2 defa zam yapılırken şimdi bu sayı 5-6'ya çıkmış durumda. Önümüzdeki Temmuz ayında yapılması planlanan sigara zammı da öne alındı ve 10 TL zam geleceği belirtiliyor.

TEMMUZ AYINDAN ÖNCE SİGARAYA ZAM

3

Bununla birlikte, Merkez Bankası'nın cari açığı da sürekli yükseliyor. Son 4 ay içinde yaklaşık 378 milyar dolar olan cari açık, önümüzdeki 1 yıl içinde ödenmesi gereken 203 milyar dolarlık dış borç miktarıyla karşılaştırıldığında endişe verici bir durum arz ediyor. Döviz rezervlerindeki eksiklik ve dolar kurunun artmasıyla birlikte cari açığın daha da yükseleceği tahmin ediliyor. Bu durum, gelecekteki zamların ülke genelinde yaygınlaşacağına işaret ediyor. İlk etapta sigara ve alkol fiyatlarına zam yapılacağı ve özellikle sigaraya büyük bir zam geleceği belirtiliyor.

Özellikle Temmuz ayından önce seçim sonrasında devasa bir sigara zammının gerçekleşeceği ifade ediliyor. Sigara sektörü temsilcileri ise tedarik konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını ve üreticilerin bandrol eksikliği bahanesiyle sınırlı sayıda sigara verdiklerini iddia ediyor. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, 5 Haziran tarihinde sigaraya zam olasılığından bahsedildiğini ve zam miktarının 10 TL'yi bulabileceğini ifade etti. Ancak tepkilerin yoğun olması nedeniyle zam miktarının düşük olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Aybaş, 3 TL ile 5 TL arasında bir zam olabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN