Şimdi al 1 yıl sonra öde! Patron çıldırdı! Sıfır otomobil alacaklara kaçmaz fırsat...

Şimdi al 1 yıl sonra öde! Patron çıldırdı! Sıfır otomobil alacaklara kaçmaz fırsat...

Sıfır otomobil sahibi olmak isteyenlere kaçırılmayacak fırsat paylaşıldı. Bir zamanlar satın almak için sıra beklenilen sıfır araçlar şimdi kampanyalar ile peynir ekmek gibi satıyor. Kuyruk beklemenin iptal olması ile markalar tarafından stokların eritilmesi hedefleniyor. İşte başlatılan kampanyalar...

Son yıllarda otomobil sektöründe yer alan kriz yerini bolluk berekete bıraktı. Dünya üzerinde yaşanan çip sorunu ve biriken stoklar geride kaldı. Markalar tarafından stokların eritilmesi adına sıfır araçlarda kampanyalar paylaşılıyor. Sektör temsilcileri ise 2024 yılını işaret ederek asıl bombayı açıkladı. İşte tüm detaylar...

MARKALARDAN YENİ KAMPANYALAR

Döviz kurundaki artış ve enflasyondan parasını kurtarmak isteyen vatandaşlar araçlara yöneldi. Yatırım aracı olarak kullanılan sıfır otomobiller, yılın ilk yarısında satış rekoru kırdı. Bayilerde sıfır araç sıkıntısı yaşanırken, araç almak isteyenler kuyruğa giriyordu. Hızla yükselen araç fiyatları üzerine yeni kararlar paylaşıldı.

Bakanlık tarafından alınan kararlar doğrultusunda al-sat yapan kişiler piyasadan çekilerek, gerçek alıcıların önü açıldı. Alım gücünün düşmesine karşılık, talepte de düşüş yaşandı. Bu durumda ise markalar tarafından kampanyalar gelmeye başladı.

35534.jpg

TALEPLER GİDEREK DÜŞÜYOR

Bakanlık tarafından alınan kararların ardından piyasadan çekilen al-satçılar, taleplerin daralmasına neden oldu. Hızla düşüş gösteren talep karşısında, krediye erişim sorunu ve alım gücünün düşmesi araç fiyatlarına yansıdı.

Ekim ayında satışların 100 bin seviyelerine çıkması beklenirken, filo satışlarının etkisi olacağı ifade edildi. Sıfır kilometre araçlarda yaşanan talep azalışının etkililerinin 2024'te daha fazla hissedileceğini belirten Alp Gülan, 2024 yılında taleplerde yüzde 30 azalmanın sürpriz olmayacağını işaret etti.

733261-555879114.jpg

BU KAMPANYA KAÇMAZ

Taleplerin azalmasıyla piyasada birbirinden güzel kampanyalar başladı. Finansman kampanyalarında stok artışını engellemek amacıyla, satışın artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda peşin indirim ya da katkı payı onaylı kredi sunuluyor. Birçok firma tarafından kredi, takas desteği ve nakit indirim gibi kampanyalar duyuruldu.

Sıfır araç sahibi alacaklara, "Sıfır faiz", "Şimdi al 6 ay sonra ödemeye başla", "Şimdi al mayıs ayında ödemeye başla" ve "ÖTV muafiyetli araçlar" gibi daha birçok kampanya çeşidi bulunuyor. Sıfır araçlarda kampanya 180 bin Tl'ye kadar yükseliş gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN