Şimdi bol bol yiyin, zamdan sonra el değmeyecek! "Yumurta fiyatlarına tarihlerde rekor zam geliyor"

Şimdi bol bol yiyin, zamdan sonra el değmeyecek! "Yumurta fiyatlarına tarihlerde rekor zam geliyor"

Yeni yılda zam fırtınası etkilerini sürdürüyor. Günden güne değişen etiket fiyatlarında korkutan bir zam açıklaması daha geldi. Henüz ucuzken bol bol tüketmeniz tavsiye ediliyor. Yumurta fiyatlarında rekor zam beklentisi oluştu. İşte zam detayları...

Yumurta Üreticileri, Ürünleri ve Sanayicileri Derneği (YÜSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akman'dan zam açıklaması geldi. Yeni yılda peş peşe gelen zamların ardından tarih vererek yeni zamları işaret etti. İşte o tarih...

DÖVİZ YUMURTAYI DA VURDU

Bloomberg HT ekranlarındaki Tarım - Analiz programında yer alan Akman, yumurta fiyatlarından bahsetti. Ülke genelinde masraflardaki artışın ve taleplerdeki dengenin ardından yumurta fiyatları üzerinde etkisini gösterdiğini belirtti. Yumurta fiyatlarındaki belirleyici unsurlardan birisinin de yem olduğunu belirtti. İthalata bağımlı bir ülke olduğumuzu söyleyerek, kullanılan yeme göre döviz sorunu da ortaya çıkıyor.

egg2-1.jpg

O TARİHTE HIZLI BİR ARTIŞ BEKLENİYOR

Süveyş kanalında yaşanan krize dikkat çeken Akmak, sıkıntılardan bahsederek, farklı pazarlarla anlaşmaya çalışılsa da arz fazlalığı olduğunu öne sürdü. Arz fazlalığı nedeniyle Ramazan ayında olmamıza rağmen artan taleplerin arzı karşılamadığını öne sürdü. Yumurta fiyatlarının ucuz kaldığını söyleyerek, talebin yumurta fiyatlarında belirleyici unsur haline geldiğini öne sürdü.

Henüz yumurta fiyatlarında artış beklemese de yılın ikinci yarısından itibaren hızlı bir artış bekliyor. Taleplerin artacağını söyleyen Akman, turizm sektörü ve eylül ayında okulların açılacak olması piyasada hareketlilik sağlayacağını öne sürdü.

original-1.jpg

YUMURTA FİYATLARINDA TERS KÖŞE YAŞANABİLİR

Yumurta üreticilerinin para kazanmadığını söyleyen Akman, arzda bir düşüş beklediğini söyledi. Taleplerin de artmasıyla bir ters köşenin yaşanma ihtimalinden bahsetti. Yılın yarısından sonra hızla artması beklenilen yumurta fiyatlarında maliyetler ne kadar artarsa fiyatların da o kadar artacağının altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN