Sofralara indirim bereketi geldi! Domates, salatalık, biberde yüzde 50 indirim başladı!

Sofralara indirim bereketi geldi! Domates, salatalık, biberde yüzde 50 indirim başladı!

Ramazan ayı ile birlikte gıda fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. İftar sofraları için mutfak alışverişine çıkan vatandaşlar domates, salatalık, biber ve patates gibi ürünlerin fiyatlarını didik didik araştırıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte ürün mikatrları artarken, beklenen indirim haberi geldi. Domates, salatalık ve biberde yüzde 50 indirim başladı! Alışveriş yapacaklar dikkat! Bu fiyatlar kaçmaz. Peki hangi üründe ne kadar indirim uygulandı? İşte detaylar...

Havaların ısınmasıyla birlikte tezgahlarda hareketlilik başladı. Özellikle Ramazan ayında mutfak alışverişine çıkan ev hanımları indirimli ürünleri yakın takibe almış durumda. Beklenen indirim haberi ise geldi. Havaların ısınması ile birlikte hale gelen ürün miktarları artarken, ürünlerin fiyatları da düşüşe geçti. Domates, salatalık ve biberde yüzde 50 indirim başladı! Ramazan ayı bereketi ile birlikte geldi. Bu fiyatlar kaçmaz! İşte detaylar haberimizde...

O ÜRÜNLERDE YÜZDE 50 İNDİRİM BAŞLADI!

Türkiye'nin en büyük üretici hali olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde hareketlilik başladı. Havaların ısınma ile birlikte ürünler arttı ve fiyatlar düşmeye başladı. Ocak-Şubat aylarında 25-30 TL’ye kadar yükselen domates, yüzde 50 ucuzlayarak 10 TL’ye kadar düştü. Peki hangi ürünlerde ne kadar indirim oldu? Güncel fiyat listesi şu şekilde oluştu; sivri biber 21 TL, patlıcan 15 TL, kabak 15 TL, salatalık 17 TL.

gfgfgfgf-2023-03-30t124704-896.jpg

"MAYIS AYINDA FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK"

Havaların ısınması ile birlikte ürün miktarların arttığını belirten Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve ve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, "Domates fiyatları 9-12 TL arasında değişiyor. Marketlere satılan domatesler ise 10 TL seviyesinden alıcı buluyor. Lüks domatesler ise 15 TL’ye kadar yükseliyor. Fiyatlarımızda hissedilir derecede düşüş oldu. Nisan ayında bir yükseliş olabilir ama Mayıs ayında tekrar fiyatlarımız düşüşe geçecek. Biz de tüketicimiz ucuz yesin istiyoruz ama şu anda turfanda sebze üretiliyor. Maliyetler ister istemez artıyor. Kış ürünleri yüksek olur" dedi.

gfgfgfgf-2023-03-30t124645-091.jpg

"YÜZDE 200 KAR KOYUYORLAR"

Aksulu salatalık üreticisi Ali Celbiş ise üretim ve satıştaki fiyat farkına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda verimimiz daha güzel, havalar da ısındı. Bahara doğru verim 3’e katlar. Fiyatlar böyle giderse iyidir. Maliyetimiz de yüksek. Bizler her türlü fedakârlık yapıyoruz, biz fedakarlık yaparken pazarcı ve market sahipleri de fedakarlık yapsın. Ben 1 kilometre ilerideki pazara gittim, 15 TL verdiğim ürün 30 TL. Pazarda 25 TL’den aşağı bir şey yok. Burada kazanan çiftçi değil. Çiftçi 1 yıl buna emek veriyor. Birisi halden alıyor, yüzde 200 kar koyuyor üstüne. Arada uçurum var. Bu faturaların denetlenmesi gerekir, pazarda yüksek olunca vatandaş da tüketemiyor. Üretici ile tüketici arasında farkın nereden kaynaklandığı bellidir. Kış döneminde 4 günde bir toplarken, şimdi 2 günde bir topluyoruz. Fiyatlar düşüyor. Gençlerin bu mesleğe sahip çıkması gerekir, bunlar bacasız fabrikadır. Gençlerimiz ata mesleklerini de yapsınlar"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN