Son 24 yılın zirvesinde: Türkiye, enflasyonda G-20 ülkelerine fark attı!

Son 24 yılın zirvesinde: Türkiye, enflasyonda G-20 ülkelerine fark attı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre Mayıs'ta enflasyon aylık bazda yüzde 2,98 artış gösterdi. Yıllık bazda ise 73,50 oldu. Böylelikle enflasyon son 24 yılın zirvesini gördü. Açıklanan enflasyon oranları ile Türkiye, G-20 ülkelerine fark attı.

TÜİK'in bugün açıkladığı verilere göre enflasyon, mayısta yüzde 2,98 artarak yıllık bazda yüzde 73,50 oldu. Böylelikle enflasyon son 24 yılın zirvesini gördü. ENAG'a göre ise Mayıs enflasyonu yüzde 160,67 olarak açıklandı.

Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Türkiye, enflasyon oranında G-20 ülkelerine fark attı.

Yüzde 73,50 ile son 24 yılında zirvesini gören Türkiye'yi en yakın yüzde 51,27 oranıyla Arjantin takip etti. Ukrayna'ya karşı işgal başlatan Rusya ise yüzde 17,83 oranla üçüncü sırada yer aldı. En düşük enflasyon ise Çin'de.

Bloomberg'e göre sıralama şöyle:

6299d4e0b47f6.jpg

NEBATİ, OCAK2TA PİK YAPAR, MAYIS'TA DÜŞER DEMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun Ocak ayında pik yapıp mayıs ayından itibaren düşüşe geçeceğini söylemişti. Nebati, enflasyon için "2023 seçimlerine tek haneli rakamlarla gireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN