TÜİK mayıs ayı rakamlarını açıkladı: Enflasyon 24 yılın zirvesinde

TÜİK mayıs ayı rakamlarını açıkladı: Enflasyon 24 yılın zirvesinde

TÜİK verilerine göre enflasyon mayısta yüzde 2,98 artarak yüzde 73,50 oldu. Bu oran, 1998 yılı ekim ayından bu yana görülen en yüksek seviye oldu. TÜİK'in açıkladığı rakam son 24 yılın en yüksek seviyesinde olması dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Buna göre yıllık tüketici enflasyonu yüzde 2,98 artarak yüzde 73,50 oldu ve 1998 yılı ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Üretici enflasyonu da yüzde 132,16 ile 1995'ten bu yana en yüksek seviyeyi görmüş oldu.

Bugün enflasyona yönelik hesaplamalarını açıklayan ENAG'a göre ise mayıs ayı enflasyonu son 12 aylık artışı %160.76 oldu.

BAKAN NEBATİ 'MAYIS'TA DÜŞMEYE BAŞLAYACAK' DEMİŞTİ

Bilhassa mayıs ayı enflasyon verileri çokça merak ediliyordu. Çünkü Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun mayıs ayından itibaren düşeceğini öngördüklerini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (60)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
60 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN