Ekonomist Oğuz Demir'den TÜİK'e tepki: Beceriksizlikte yeni aşama

Ekonomist Oğuz Demir'den TÜİK'e tepki: Beceriksizlikte yeni aşama

KARAR yazarı ekonomist Oğuz Demir, TÜİK' tarafından yüzde 2,98 artışla açıklanan enflasyon verilerinde önemli bir ayrıntıya dikkat çekti. Demir, enflasyon verilerinde mayıs ayına ait sepet verilerinin yayınlanmamasına tepki göstererek, "Utanmanız yok onu anladık. Bunu da başardılar... Beceriksizlikte yeni aşama.." dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Buna göre yıllık tüketici enflasyonu yüzde 2,98 artarak yüzde 73,50 oldu ve 1998 yılı ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

KARAR yazarı ekonomist Oğuz Demir, sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunarak TÜİK tarafından yüzde 2,98 artışla açıklanan enflasyon verilerinde önemli bir ayrıntıya dikkat çekti.

"BECERİKSİZLİKTE YENİ AŞAMA"

Enflasyon verilerinde mayıs ayına ait sepet verilerinin yayınlanmamasına tepki gösteren Demir, "Utanmanız yok onu anladık.. Ama korkunuz da yoksa yandınız! Çok korkun... Çünkü adalet çok yakın... Bunu da başardılar. Beceriksizlikte yeni aşama.. Mayıs fiyatlarını hemen yayınlayın. " dedi.

Demir, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

"%3 müş mayıs enflasyonu. %73 müş yıllık enflasyon... He he... Ayda %10'a varan üretici fiyatı var ama tüketiciye %3 yansımışmış... Yersen.. Gıda enflasyonu %91,63! Mart şubattan, nisan marttan, mayıs nisandan... Utanmanız yok onu anladık.. Ama korkunuz da yoksa yandınız! Çok korkun... Çünkü adalet çok yakın...

Sevgili, @tuikbilgi Enflasyon ile madde fiyatlarını da yayınlardınız. Ne hikmetse sepetteki malların Mayıs fiyatları yok!!!! @EkremCunedi de bulamadığına göre sorun sizde. Bulduğunuz fiyatları biz zaten bulamıyorduk. Şimdi onu da koyma zahmetine girmemişsiniz. Hayırdır? TÜİK'in detayını hala bilmediğimiz verilerine göre, 5 aylık enflasyon %35,64 oldu. Yani önümüzdeki ay enflasyon hiç artmamış bile olsa memur/emekli alacağı zam yüzde 35,64 olacak.

Bunu da başardılar... Beceriksizlikte yeni aşama.."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN