TÜİK merkez teşkilatına yeni birim eklendi: Bilgi Dağıtım ve İletişim Daire Başkanlığı

TÜİK merkez teşkilatına yeni birim eklendi: Bilgi Dağıtım ve İletişim Daire Başkanlığı

TÜİK birimleri arasına Bilgi Dağıtım ve İletişim Daire Başkanlığı adı altında yeni bir birim eklendi. Yeni birimin, kurumun dağıtım politikasını belirlemek ve bu politikanın uygulanmasını sağlamakla görevli olacak. Ayrıca yeni başkanlık resmi istatistik programını hazırlamak, raporlamak, bu konudaki koordinasyon ve bilgi akışını sağlamakla da görevli olacak.

Enflasyon başta olmak üzere açıkladığı veriler tartışmalara neden olan Türkiye İstatistik Kurumu'nın (TÜİK) merkez teşkilatına, 'Bilgi Dağıtım ve İletişim Daire Başkanlığı' adı altında yeni bir birim eklendi.

TÜİK bünyesinde kurulan yeni birimin, kurumun dağıtım politikasını belirlemek ve bu politikanın uygulanmasını sağlamakla görevli olacağı öğrenildi.

Yeni başkanlığın görevleri arasında, veri/bilgi, yayım taleplerini karşılamak, yayın standartlarını belirlemek ve bu standartların uygulanmasını sağlamak, Yayın ve Dağıtım Kurulu'nun sekretarya hizmetlerini yürütmek gibi çeşitli alanlarda yer aldı.

Ayrıca yeni başkanlık resmi istatistik programını hazırlamak, izlemek, değerlendirmek, raporlamak, bu konudaki koordinasyon ve bilgi akışını sağlamakla da görevli olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN