Son dakika... Asgari ücrete zam geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu: Kimse beklemiyordu

Son dakika... Asgari ücrete zam geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu: Kimse beklemiyordu

Son dakika haberi... Asgari ücretle ilgili yaşanan gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. En düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye çıkarılmasının ardından gözler asgari ücrete çevrilmişti. Peki asgari ücrete ek zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi verdi. Asgari ücrete büyük zam geliyor! Erdoğan tarih vererek duyurdu. İşte asgari ücretle ilgili son dakika haberleri...

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete gelecek olan zamda. Emekli maaşlarına gelen zam sonrası vatandaşlar asgari ücrette de zam beklemeye başladı. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Beklenen haber geldi. Asgari ücrete büyük zam geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarih vererek duyurdu. Kimse bunu beklemiyordu! Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücrete ne zaman zam uygulanacak? İşte detaylar haberimizde...

SON DAKİKA: ERDOĞAN TARİH VEREREK DUYURDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada asgari ücrete zam gelecek mi sorusuna "Temmuz'da ara zam yapacağız" diyerek duyurdu.

ghhghg-63.jpg

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, gündemde yer alan ve asgari ücrete ara zam yapılmayacağına ilişkin yazılan haberlere dair açıklama yapıldı. Açıklamada, Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücret hakkında bir açıklamasının olmadığı bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün bazı web sitelerinde asgari ücret ile ilgili yeni gibi servis edilen bazı haberler yer alıyor. Bakanımızın asgari ücretle ilgili yeni bir açıklaması olmamıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

hghghg-60.jpg

2023 YILINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

2022 Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret 2023 yılında 8506 lira oldu. 2023 yılı için uygulanacak asgari ücret brüt 10.008,00 TL, net olarak da 8.506,80 olarak belirlendi. Buna göre; 2022 Ocak ayına göre net asgari ücret artış oranı % 100, 2022 Temmuz ayına göre % 54,66, yıllık ortalama artış oranı ise % 74,43 olarak artış gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN