Son dakika... Bayram ikramiyeleri zammı resmen açıklandı! Dağ fare doğurdu... Milyonlarca emekli dev zam bekliyordu

Son dakika... Bayram ikramiyeleri zammı resmen açıklandı! Dağ fare doğurdu... Milyonlarca emekli dev zam bekliyordu

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere verdiği maaş müjdesinin ardından gözler bugün Meclis'te. Emekli maaşlarına gelecek olan zam Meclis'e taşınırken AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'tan çok kritik açıklamalar geldi. Bayram ikramiyeleri zammı resmen açıklandı! Kimse bu kadarını beklemiyordu. Dağ fare doğurdu. Milyonlarca emeklinin hayali suya düştü. İşte detaylar...

Emekli maaşında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkardıklarını duyurmasının ardından gözler Meclis'e çevrildi. Beklenen toplantı başladı. Meclis görüşmelerinde konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, yaptığı açıklamada, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin artırılacağını belirtti. Kimse bunu beklemiyordu. Dağ fare doğurdu! İşte detaylar haberimizde...

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, yaptığı açıklamada, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin artırılacağını belirtti. Elitaş, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılacağını söyledi.

SON DAKİKA: AK PARTİ'DEN BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Bu gelişme ile birlikte emekliler, daha önce 1.100 TL olarak belirlenen bayram ikramiyesinin yüzde 900 artışıyla 2.000 TL almaya hak kazanacaklar.

Elitaş, yaptığı açıklamada, "AK Parti hükümeti olarak her zaman emeklilerimizin yanındayız. Bu nedenle bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkararak, emeklilerimizin bayramını daha da mutlu geçirmelerini sağlayacağız" dedi.

hghggh-26-001.jpg

Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması, emekliler için önemli bir maddi destek sağlayacak ve bayramlarını daha mutlu geçirmelerine yardımcı olacak.

EMEKLİ MAAŞINDA SON NOKTA KONULDU

"Bugün vereceğimiz teklif toplam 16 maddeden oluşuyor. Bildiğiniz gibi AK Parti iktidarı döneminde ortaya çıkan en düşük emekli maaşı konusu gündeme gelmişti. 2000 yılında yapılan yasal düzenlemeyle birlikte emekli maaşının hesaplanması hem Bağkur, hem SGK, hem de emekli sandığında farklı düzenlemeler vardı. Biz 2023 yılının başında en düşük emekli maaşının 5 bin 500 lira olması konusunda bir kanun teklifimiz genel kuruldan geçmişti. 2022 yılının haziran ayında yaptığımız düzenleme ile de en düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira iken 3 bin 500 liraya çıkarmıştık. 2023 yılının başında da 5 bin 500 liraya çıkarmıştık. Bu çerçevede Bağkur'dan, SGK'dan, SSK'dan en düşük emekli aylığı alanlar Sayın Cumhurbaşkanımızın iki gün önce verdiği müjde çerçevesinde 7 bin 500 liraya çıkacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN