Borsa işlemlerinde usulsüzlük iddiasına 7 gözaltı

Borsa işlemlerinde usulsüzlük iddiasına 7 gözaltı

Borsa İstanbul (BIST) Pay Piyasası'ndaki bazı işlemlerde piyasa dolandırıcılığı yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Bürosu, Borsa İstanbul'da bazı sermaye piyasası araçları üzerinden gerçekleştirildiği öne sürülen manipülasyon faaliyetlerine ilişkin geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “piyasa dolandırıcılığı” suçlamalarıyla 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada, Borsa İstanbul (BIST) Pay Piyasası’nda bazı hisse senetlerinde olağandışı işlem yoğunluğu ve fiyat hareketliliği tespit edildi. Yapılan analizlerde, söz konusu işlemlerin organize şekilde yapıldığı ve piyasada yapay fiyat, arz-talep görüntüsü oluşturularak yatırımcıların yanıltıldığı iddia edildi.

Ankara, Şanlıurfa ve İzmir illerinde tespit edilen şüphelilere yönelik gözaltı kararı alınırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyonlar başlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN