Emekliye maaş artışı yasalaştı

Emekliye maaş artışı yasalaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan karar ile en düşük emekli maaşının 7.500 TL olacağı duyurulmuştu. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. En düşük emekli maaşının nisan ayından itibaren ödenmesine karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan karar ile birlikte en düşük emekli maaşının 7.500 TL olacağı duyuruldu. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Teklifle, geçici işçilerin çalışma süresi 11 ay 29 gün oldu, kadronun önü açıldı.

BAKAN BİLGİN'DEN GEÇİCİ İŞLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, ''Geçici işçiler hem bir yıl çalışabilecek, hem de kadroya atanacak'' açıklamasında bulundu.

8,8 MİLYON EMEKLİYİ KAPSAYACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 yılından itibaren en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olacağını açıkladı. Bu artış, Nisan ayı itibarıyla geçerli olacak ve 8,8 milyon emekliyi kapsayacak.

Emekli maaşı alacakların büyük çoğunluğu, yani yaklaşık yüzde 60'ı 7 bin 500 lira maaş alacak. Hazine tarafından karşılanan kök maaş üzerine ek olarak verilecek bu tutar, en düşük emekli maaşını belirleyecek.

EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

En düşük emekli maaşı, nisan ayından itibaren ödenecek. SSK'lılara 17-25 Nisan tarihleri arasında, Bağkur ve Emekli Sandığı'na ise 25 Nisan'dan sonraki günlerde maaşlar yatırılacak. Bu düzenlemeyle birlikte, 8,8 milyon emeklinin maaşı 7 bin 500 TL olacak.

2023 RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ

Buna göre, Ramazan Bayramı ikramiyesi 2 bin TL olarak belirlendi ve hak sahiplerine bayram öncesinde nisan ayı içerisinde ödenecek. Kurban Bayramı ikramiyesi ise yine 2 bin TL olarak belirlendi ve hak sahiplerine bayram öncesinde haziran ayı içerisinde ödenecek.

Ayrıca, bayram ikramiyesi ödemeleri hisseleri oranında yapılacak. İş kazası geliri alanlara ise sürekli iş göremezlik derecelerine göre ödeme yapılacak. Emeklilik hakları olan kişilerin dosyalarında birden fazla hisse oranında gelir ve aylık alıyorlarsa, en fazla hangi dosyadan ödeme yapılacaksa o dosyadan ödenecek. Bu yeni düzenlemelerin yasalaşması ile birlikte, emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri artırılmış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN