Faiz kararı öncesi piyasalar yükselişte

Faiz kararı öncesi piyasalar yükselişte

Dolar/TL, Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi yükselişini sürdürüyor. Güne 16,35 liradan başlayan dolar 16,44 seviyesine yükseldi euro ise 17,60 TL düzeyine çıktı. Dolar'da görünüm hızla dövize endeksli mevduat öncesine dönüyor. Altın fiyatları ise güne yatay seyirden başladı. Gram altın 975 liradan, çeyrek altın ise bin 608 liradan fiyatlanıyor.

Dolar ve euro yeni güne yükselişle başladı. Dün 16,3640 seviyelerini gören dolar/TL bugün 16,44 lirandan, euro ise 17,60 liradan işlem görüyor.

Gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrilmiş durumda. Ekonomistler faizin yüzde 14'te sabit kalmasını bekleniyor.

Ayrıca dün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısına ilişkin tutanaklar da geldi. Buna göre Fed üyelerinin önümüzdeki toplantıda 50 baz puanlık artışa karşı hemfikir oldukları belirtildi. Bu gelişme etkisiyle önümüzdeki dönemde dolar, gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskısını artırabilir.

Dolar kuru pazartesi günü bakanlar toplantısından enflasyona endeksli ürünün çıkacağı beklentisiyle gerilemiş ancak beklentilerin gerçekleşmemesi sonucu tekrar ibreyi yukarıya çevirmişti.

Dün 112,38 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 111,12 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.17 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,11 artışla 111,25 dolar oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN