Gözaltı kararı sonrası döviz fırladı Şimşek'ten açıklama geldi: Piyasalar için her şey yapılıyor

Gözaltı kararı sonrası döviz fırladı Şimşek'ten açıklama geldi: Piyasalar için her şey yapılıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İmamoğlu ve 100'ü aşkın kişi hakkında verilen gözaltı kararı sonrası borsa, döviz ve altında yaşanan hareketliliğe dair açıklamada bulundu. Şimşek, "Piyasaların sağlıklı işleyişi için gereken her şey yapılıyor. Uygulamakta olduğumuz ekonomi programı kararlılıkla devam ediyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 100'ü aşkın kişi hakkında verilen gözaltı kararları, Türkiye’de siyasi gerilimi artırırken finansal piyasalarda sert dalgalanmalara yol açtı.

Borsa İstanbul güne sert düşüşle başlarken, döviz kurlarında yaşanan yükseliş altın fiyatlarını da doğrudan etkiledi. Gram altın, tarihinde ilk kez 4 bin TL seviyesini aşarak yeni bir rekora imza attı.

DİPLOMA KRİZİ VE GÖZALTILAR EKONOMİYE YANSIDI

İmamoğlu’na yönelik soruşturmalar ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü operasyon kapsamında gözaltına alınan 100’den fazla kişiyle ilgili gelişmeler, siyasi belirsizliği artırarak piyasalarda panik havası oluşturdu

Sabah saatlerinde Dolar/TL kuru 41,01 seviyesine ulaşarak tarihi zirvesini görürken, Euro/TL ise 42,45 seviyesine yükseldi.

ŞİMŞEK'TEN İLK AÇIKLAMA

Bu gelişmelerin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasalara güven vermeye yönelik bir açıklamada bulundu.

Ekonomi politikalarını kararlı bir şekilde uyguladıklarını belirten Şimşek, “Piyasaların sağlıklı işleyişi için gereken her şey yapılıyor. Uygulamakta olduğumuz ekonomi programı kararlılıkla devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN