Son dakika... Merakla beklenen zammı Erdoğan açıkladı! Yüzbinlerce çalışan bayram etti

Son dakika... Merakla beklenen zammı Erdoğan açıkladı! Yüzbinlerce çalışan bayram etti

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan 700 bin işçinin merakla beklediği zam oranını açıkladı. Zammı duyan çalışanlar, bu rakamla sevinçten bayram etti.

Son dakika haberi az önce açıklandı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ile yaptığı görüşmelerin ardından 700 bin işçinin maaşını ilgilendiren zam oranını açıkladı. Sendika başkanları da Erdoğan'a zam için teşekkürlerini iletti. Yapılan açıklamaya göre, 2023-2024 yılları arasında refah payı dahil yüzde 45 zam yapıldı ve en düşük işçi maaşı 15 bin liraya yükseldi.

GÖRÜŞME DETAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ile yaptığı toplantıda, 700 bin işçinin maaşına yapılacak zam oranını belirledi. Sendika başkanları da toplantıda hazır bulundu ve zam için teşekkürlerini iletti.

SENDİKA BAŞKANLARI TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantı öncesi söz alan sendika başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zam için teşekkürlerini iletti. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Sayın Cumhurbaşkanım bizim görevimiz işçileri temsil etmek. Biz onlar adına konuştuk. Sendikalarda yer alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Size tekrar teşekkür ederim" dedi.

YÜZDE 45 ZAM YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı rakamlara göre, 2023-2024 yılları arasında refah payı dahil yüzde 45 zam yapıldı. Bu zam oranıyla en düşük işçi maaşı 15 bin liraya yükseldi. Bu kararla birlikte, Türkiye'deki birçok işçi maaşı artışı görecek.

İŞÇİLER İÇİN OLUMLU BİR KARAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı karar, Türkiye'deki işçiler için olumlu bir gelişme olarak nitelendirilebilir. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle birçok işçi zorlu bir süreçten geçerken, bu zam kararı işçilerin maddi açıdan rahatlamasını sağlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN