Merkez sürpriz yapmadı: Faiz kararı sonrası piyasalar yükselişte

Merkez sürpriz yapmadı: Faiz kararı sonrası piyasalar yükselişte

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini 5. ayda da yüzde 14 seviyesinde sabit tuttu. Güne 16,35'ten başlayan dolar/TL kararın ardından 16,43 seviyesine kadar yükseldi. Euro/TL ise 17,54 lira düzeyinden 17,61 seviyesine çıktı. Dolarda son 1 ayda yüzde 10.6 civarında artış oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasaların beklentisi yönünde politika faizini yüzde 14'te sabit tutarak sürpriz yapmadı.

Mayıs ayının ilk iki haftasında 15 lirayı, 15 gün sonra da 16 lirayı aşan dolar/TL’de yukarı yönlü hareket sürüyor. Son 1 ayda dolar/TL yüzde 10.6 yükseliş gözlendi. Ekonomistler gelecek aylarda dolarda ve enflasyonda yükselişin sürmesini beklerken ekonomi politikasının temelden değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Dolar, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yükseldi. Karar öncesi 16,37 liradan fiyatlanan dolar/TL, faizin sabit bırakılmasının ardından 16,43 seviyesine kadar yükseldi. Euro ise aynı dakikalarda 17,61 seviyesine kadar çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN