Sonunda bu da oldu! Direksiyonsuz robot otomobiller yola çıkıyor: Elektrik devinden otomotivde devrim

Sonunda bu da oldu! Direksiyonsuz robot otomobiller yola çıkıyor: Elektrik devinden otomotivde devrim

Otomotiv sektörü her gün farklı bir yenilikle ağızları açık bırakıyor. Önce elektrikli araçlar sonra sürücüsüz araçlar derken bu kez de direksiyonsuz robot otomobiller yollara çıkıyor. Elektrikli otomobil sektörünün dev ismi sonunda bunu da yaptı.

Otomotiv sektöründe yenilikler hayatımıza dahil edilirken kimsenin inanamayacağı özellikler de araçları süslüyor. Elektrikli otomobillerin öncüsü Tesla, gündemi derinden sarsacak yeni otomobille ağızları açık bıraktı. Herkesin merakla beklediği sürücüsüz olarak tasarlamam robataksi modelinin lansmanı için gün sayan Tesla direksiyonsuz araçlarıyla da herkesi meraklandırdı.

Tesla, otomobil sektöründe yeniden gündemi belirleyecek bir adımla karşımıza çıkıyor. Uzun süredir merakla beklenen ve sürücüsüz olarak tasarlanan robotaksi modelinin lansman tarihi resmi olarak 8 Ağustos olarak açıklandı. Elektrikli otomobil üretiminde öncü bir rol üstlenen Tesla, bu kez de direksiyon ve gaz/fren pedalları olmayan tam otonom bir araçla sektördeki yerini pekiştirmeyi hedefliyor.

direksiyonsuz-arac-tesla.jpg

ROBOTAKSİ NELER SUNUYOR?

Tesla'nın üçüncü nesil platformunda geliştirilen ve ilk üretimi Giga Texas fabrikasında yapılması beklenen robotaksi, LFP hücreli batarya ve neredeyse tamamı tek parça halinde üretilecek şasi tasarımı ile maliyetleri düşürmeyi ve bu sayede daha geniş kitlelere ulaşmayı amaçlıyor. Elon Musk'ın geçtiğimiz yıl detaylarını paylaştığı bu yeni model, FSD (Full Self-Driving) tam otonom sürüş yazılımındaki önemli iyileştirmelerle destekleniyor. Bu, Tesla'nın robotaksi sektöründe de öncü bir konuma yelken açmasının sinyallerini veriyor.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL PİYASASINDA YENİ BİR DÖNEM

Tesla'nın bu yeni hamlesi, 25 bin dolarlık bütçe dostu elektrikli otomobil projesinin iptal edildiği yönündeki spekülasyonlara da bir cevap niteliğinde. Elon Musk, ucuz Tesla'nın iptal olmadığını ve robotaksi projesinin aynı platformda geliştirildiğini vurgulayarak, Tesla'nın inovasyon ve erişilebilirlik konusundaki taahhüdünü bir kez daha ortaya koydu. Robotaksi, sürücüsüz araç teknolojisindeki ilerlemelerin somut bir örneği olarak, hem şehir içi ulaşımda hem de otomobil paylaşımı piyasasında yeni bir dönemi başlatmayı vaat ediyor.

tesla-robotaksi.jpg

Tesla'nın 8 Ağustos'ta tanıtacağı robotaksi modeli, teknoloji ve otomobil severler tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Bu devrim niteliğindeki aracın, otonom sürüş teknolojilerindeki gelişmelerle birlikte, gelecekteki ulaşım anlayışımızı kökünden değiştirmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN