Sosyal yardımlar geri döndü: Başvuru yapana tam 7500 TL nakit destek! Bakanlık şartları bir bir sıraladı!

Sosyal yardımlar geri döndü: Başvuru yapana tam 7500 TL nakit destek! Bakanlık şartları bir bir sıraladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemesini duyurdu. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için duyurulan destek ödemesi şimdiden büyük ilgi gördü. Belirlenen şartların karşılanması durumunda ihtiyaç sahibi vatandaşa 7 bin 500 TL nakit desteği verilecek. Peki Başvurular nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Duyurdu!

Son zamanlarda büyük bir hız kazanan destek ödemeleri hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama geldi. İhtiyaç sahiplerine verilen nakit destek ödemelerinden bazıları uzun zamanlar boyunca devam etse de bazıları tek seferlik olduğu biliniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kısa bir süre önce yaptığı açıklama ile birlikte müjdeyi verdi. Açıklamaya göre yapılacak olan destek ilk ve son defa ihtiyaç sahibi vatandaşların hesabına yatırılacak. Başvuru şartlarını karşılayan vatandaşlara 7 bin 500 TL nakit desteğinde bulunulacak.

Merak konusu olan nakit desteği ihtiyaç sahipleri tarafından araştırma konusu oldu. Birçok destek ödemesinde bulunan Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan bu açıklama dikkat çekti.

0x0-1637661925606-1.jpg

7 Bin 500 TL Nakit Destek Ödemesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verile sosyal yardım ödemelerine bir yenisi de eklendiği gibi tekrardan çıkarılacak. 2023 yılında asgari ücrete gelen zam ile birlikte birçok destek ödemesine de zam geldi. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlara 7 bin 500 TL'ye vara tek seferlik ödeme hesaplara yatırılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan destek ödemesinden faydalanabilmek için başvuruda bulunmanız gerekir. Doğalgaz desteği ve elektrik tüketim desteği olarak iki ayrı başlık altında ödemeleri yapılan destekler hakkında merak edilenler paylaşıldı. Doğalgaz desteği aylık 900 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişiklik gösterirken elektrik tüketim desteği ise 106 TL'den 206 TL'ye kadar yükseliş sağlayabiliyor.

0x0-eyt-son-dakika-haberi-eyt-duzenlemesi-icin-yeni-gelisme-prim-destegi-geliyor-emeklilikte-yasa-takilanlar-bu-ta-1646719957499.jpg

Destek Ödemesi Nasıl Alınır?

Doğalgaz desteği ve elektrik tüketim desteğinden faydalanan hak sahibi vatandaşlar ödemeleri alabilmek için PTT şubesine gitmesi gerekir. Nakit desteği PTT şubesi üzerinden yatırılacaktır. T.C kimlik numaranız ve faturanız ile birlikte PTT şubesine giderek destekten faydalanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN