Spor arabalarda pahalı yakıt tüketimine son: Yeni Macan internete sızdı

Spor arabalarda pahalı yakıt tüketimine son: Yeni Macan internete sızdı

Spor arabaların en büyük çilesinden biri yakıtların pahalı olması iken artık pahalı yakıt tüketimine son geliyor. Bu kapsamda elektrikli araç pazarına iddialı bir giriş yapacak olan Macan görenleri kendine resmen hayran bıraktı. Yeni Macan’ın bilgileri internete sızar sızmaz ilgi çekti. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Elektrikli otomotiv sektöründe gelişmeler hız kesmeden devam ederken yeni Macan Ev, görenleri hayrete düşürdü. Lansman öncesi yeni modelin bilgileri internete sızdı. Dünyaca ünlü Porsche markasının Macan EV’i özellikle de tasarımı ile dikkatleri üzerine çekerken şarj sistemi de büyük ilgi gördü. Öte yandan spor arabalardaki pahalı yakıt tüketimi problemi de bu modeller resmen tarihe karışacak.

yeni-proje-19.jpg

TASARIM DETAYLARI DİKKAT ÇEKTİ

Otomotiv dünyası, bugün saat 13:30'da gerçekleştirilecek olan #Porsche Macan EV'nin dünya lansmanına saatler kala büyük bir sürprizle karşılaştı. Porsche'nin merakla beklenen elektrikli aracı Macan EV, resmi tanıtımından önce internete sızdı ve tasarım detaylarıyla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Porsche, Macan 4 EV ve Macan Turbo EV modelleriyle otomobil severlerin beklentilerini yüksek tutuyor. Sızan görüntüler, aracın 'CUV' formunun özellikle arka kısmında bariz şekilde kendini gösterdiğini ortaya koyuyor. Elektrikli araç dünyasında bir devrim niteliğinde olan bu model, 800V elektrik mimarisi sayesinde kış aylarında bile yüksek hızda DC şarj imkanı sunuyor. Çift motorlu yapısıyla 600 beygir gücünü aşan performansı ve 500 km'yi aşan menziliyle Porsche, elektrikli araç pazarında iddialı bir giriş yapıyor.

yeni-proje-20.jpg

Macan EV'nin tasarımında, Porsche orijinal Macan tasarımına sadık kalmış gibi görünüyor. Izgarasız, temiz bir ön panel ile elektrikli güç aktarma organlarının varlığına işaret eden bu model, ICE versiyonuna benzer bir ön cepheye sahip. Porsche, güç aktarma organlarının soğutulması için hava bariyerini tamponun altında tutarak, hem işlevsel hem de estetik bir çözüm sunuyor.

Arka kısımda ise, boydan boya uzanan arka lambalar ve düzenli bir difüzör düzenine sahip şık ve zarif bir bagaj kapağı dikkat çekiyor. Özellikle beyaz modelde, tasarımın daha sportif ve keskin unsurları öne çıkıyor.

yeni-proje-21.jpg

PAHALI YAKIT TÜKETİMİ SONA ERİYOR

Porsche'nin bu yeni modeli, spor arabalarda pahalı yakıt tüketiminin sonunu müjdeliyor. Elektrikli araçların sunduğu ekonomik ve çevre dostu alternatiflerle, otomobil tutkunları artık performanstan ödün vermeden, daha sürdürülebilir bir sürüş deneyimi yaşayacak. Resmi açıklamanın 25 Ocak'ta yapılması bekleniyor.

Elektrikli otomobil dünyasında yeni bir sayfa açan Porsche Macan EV, sadece tasarımıyla değil, sunduğu teknolojik özelliklerle de otomobil severlerin heyecanını artırıyor. Bu yıl yollara çıkacak olan Macan EV, kesinlikle gözlerden kaçmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN