SSK, Bağkur emeklisi zil takıp oynayacak! Emekli maaşı olana çifte artış kapıda: En az bu kadar olacak

SSK, Bağkur emeklisi zil takıp oynayacak! Emekli maaşı olana çifte artış kapıda: En az bu kadar olacak

Emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranları, her yıl ocak ve temmuz ayında belirleniyor. Ancak bu oranlar için son 2 enflasyon verisi bekleniyor. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından geriye sadece mayıs ve haziran ayı verileri kaldı. TÜİK tarafından açıklanacak olan son 2 enflasyon verisi, emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranını belirleyecek. Buna göre, tüm emeklilerin maaşları, 4 farklı veri dikkate alınarak hesaplanacak. İşte haberin ayrıntıları...

Seçimlerden sonra seyyanen artış yasası ile milyonlarca emekli ve EYT'li için üç kademeye göre artışlar yapılacak. Temmuz ayında ise enflasyon ve refah payı artışıyla birlikte milyonlarca emeklinin maaşı artacak. Tahminlere göre 6 aylık enflasyon oranının yüzde 20'nin üzerinde olması bekleniyor. Zam sonrası maaşlar ne kadar olacak? Ayrıntıları haberimizde...

EYT'LİLERE KADEMELİ ARTIŞ

EYT

Yaz aylarında emekli maaşlarına yapılacak zam oranları belli oldu. Enflasyon ve refah payı artışları ile birlikte, emeklilerin zam oranının yüzde 30-35 aralığında olması bekleniyor. EYT'liler de bu artışlardan yararlanacak. Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında başvurusunu yapmış olan tüm EYT'liler Temmuz ayındaki artışları maaşlarında direkt olarak görecekler. Temmuz ve sonrasında başvuracak olan EYT'lilerin maaşları 2023 yılı enflasyon oranları dikkate alınarak hesaplanacak. 

Ayrıca, seyyanen artışlar da olacak.Yapılan ilk artışta Ramazan Bayramı öncesinde en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseltilmişti ve bu artıştan maaşı 7.500 Türk Lirası'nın altında olan tüm EYT'liler de faydalandı. Seçimlerden sonra gerçekleştirilecek ikinci seyyanen artışıyla 7.500 Türk Lirası'nın üzerinde maaş alan tüm emekliler ve EYT'liler seyyanen artışlar alacaklar. Bu artışın kademe kademe yapılması planlanıyor; 7 bin 500 Türk Lirası ile 10 bin Türk Lirası arasındaki maaşlar 1. kademe, 10 bin -15 bin Türk Lirası arasındaki maaşlar 2. kademe ve 15 bin Türk Lirası'nın üzerindeki emekli maaşları ise 3. kademe olarak sınıflandırılacak ve buna göre seyyanen artış uygulanacak.

En düşük emekli maaşı 7,500 Türk Lirası olan emekliler, 6 aylık enflasyon oranı olan yüzde 15.21 oranında zam alarak aylık 8,640.75 Türk Lirası alacaklar. En yüksek emekli maaşı ise 12,200 Türk Lirası olan emekliler, aylık 14,055.62 Türk Lirası alacaklar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN