SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına yeni zam! En düşük emekli maaşı 17 bin lira olacak… Seçim öncesi bomba iddia

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına yeni zam! En düşük emekli maaşı 17 bin lira olacak… Seçim öncesi bomba iddia

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren yeni iddialar gündeme bomba gibi düştü. Son olarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 49,25 zam yapıldı ve söz konusu madde Meclis’te kabul edildi. Şimdi ise kulisleri hareketlendiren yeni bir iddia daha gündeme geldi. İddialar kapsamında yerel seçimler öncesi en düşük emekli maaşları 17 bin liraya çıkarılacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine geçtiğimiz günlerde ek zam yapıldı. Söz konusu zam Meclis’ten geçerken zam oranları memur ve SSK, Bağ-Kur emeklilere için yüzde 49,25 oranında eşitlendi. Dolayısıyla en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılmış oldu. Şimdi ise Habeler.com’da yer alan habere göre, yerel seçimlerin hemen öncesinde bomba gibi bir iddia ortaya atıldı. En düşük emekli maaşlarına bir zam daha yapılacağı konuşulmaya başlandı.

yeni-proje-2-002.jpg

YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE İNANILMAZ İDDİA

İnanca emeklinin maaşına ek zam gelirken ek zamlı maaşlar henüz hesaba yatmadı. Öte yandan yerel seçimlerin öncesinde bomba bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre en düşük emekli maaşı için yeni rakamlar konuşulmaya başlandı. Son zamanlarda 4 bin liralık seyyanen zam iddiaları ortalıkta dolaşırken bu kez en düşük emekli maaşının değişeceği ve asgari ücrete kadar yükseleceği iddiaları dolanmaya başladı.

yeni-proje-4-001.jpg

17 BİN TL OLACAK İDDİASI

Emekli maaşlarına gelen zamlar birçok kesimi memnun etmezken yeni iyileştirmelerin yapılacağı gündeme geldi. Özellikle de düşük maaş alanlara yönelik yapılacak olan iyileştirmelerin yüzde 33 ile sınırlı kalmayacağı öne sürülürken en düşük emekli maaşının ise 14 ila 17 şerit lira arasında olacağı iddia edildi.

p-4.jpg

ŞEREF OĞUZ’DAN SİNYAL GELMİŞTİ

Yazar Şeref Oğuz, geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına ilişkin bir değerlendirme yaparak, şunları söylemişti:

"Emekli de acıkabiliyor, iştahı çalışandan da düşük değil. Bu miktarlarla geçinebilmeleri mümkün değil. Özellikle 10 bin TL maaş alan emekliler ciddi rahatsızlık duyuyor. Bu işin prensibini söylüyorum; en düşük emekli maaşı alanların sorununu yüzde zamlarla çözemezsiniz. Mart ayında, seçim öncesinde ben bir düzeltme bekliyorum. Çünkü bu 6 milyon emekli oy veriyor! Bu emeklilerimizin maaşlarının, TÜRK-İŞ'in 2023 Aralık ayında açıkladığı açlık sınırı olan 14 bin 431 TL'ye yükseltileceğini düşünüyorum. Tabii burada keskin bir bıçak da var, mesela 10 bin 2 TL alanlar ne olacak? Yani tüm emekliler için kademeli bir artış da gündeme gelebilir. Hükümetin tüm alternatifleri değerlendireceğini düşünüyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN